Φάρσαλα: Ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα 2017

Μετά από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπληρωτή Οικονομικών, επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα, έτους 2017, όπως καθορίζονται από τις οδηγίες 85/148/ΕΟΚ και 93/66/ΕΟΚ.

Δικαιούχοι είναι οικογένειες, των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές {μόνιμοι κάτοικοι των χωριών: Αργιθέα, Ασπρόγεια, οικισμός Αγίου Χαραλάμπους, Ερέτρια, Νεράιδα, οικισμός Ξυλάδες, Παλαιόμυλος, Αχίλλειο, Δίλοφο, Σκοπιά, Ναρθάκιο, οικισμός Καστράκι, Καλλιθέα, οικισμός Αγ. Αντώνιος, οικισμός Δενδροχώρι, οικισμός Κιτίκι (πρώην Κοκκίνω), οικισμός Πλάτανος}, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €) ευρώ. Ως μόνιμη κατοικία νοείται η συνεχής διαμονή στις παραπάνω περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) ετών.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000,00 €) ευρώ και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων (4.700,00 €) ευρώ.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του, από κάθε πηγή. Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η “οικογένεια” και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια.
Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά :
• Αίτηση του δικαιούχου
• Α.Μ.Κ.Α.
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,
• Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου διαμονής του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
• Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά από την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.
• Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2017 για εισοδήματα του 2016)
• Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2017 για εισοδήματα έτους 2016).
• Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το ΙΒΑΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα:
ΚΕΠ Δ.Ε Πολυδάμαντα, τηλέφωνο: 2491350307-8.
ΚΕΠ Δ.Ε. Φαρσάλων , τηλέφωνο: 2491350601-2-3-4

Πηγή: farsala.gr