Μοσκοβισί: δε θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα η Ελλάδα

«Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα», εκτίμησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings, με θέμα τις σημερινές συνθήκες στην Ευρώπη που ευνοούν οι αλλαγές, ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, εκτιμώντας επιπλέον ότι δε θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η χώρα θα μπορέσει να βγει ξανά στις αγορές και θα γίνει ελκυστική σε επενδύσεις, καθώς και ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει μέσω των μεταρρυθμίσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ο Επίτροπος επανέλαβε την αισιοδοξία του για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την επιστροφή στην ανάπτυξη και σημείωσε ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να διατηρήσει την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Ο Μοσκοβισί  σημείωσε ότι χρειάζεται η Ελλάδα και η ΕΕ να φτιάξουν μαζί μια στρατηγική και επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις στο Eurogroup είναι σε θετικό κλίμα. Όμως επανέλαβε την ανάγκη να κάνει η Ελλάδα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι σημαντικός εταίρος και δεν το θεωρεί σωστό να αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι η κυβέρνησή Ομπάμα είχε ενεργή ανάμιξη στο ελληνικό πρόβλημα και ήθελε να βοηθήσει την Ευρώπη να το λύσει, έστω και αν με αυτό δεν συμφωνούσαν όλοι οι Ευρωπαίοι. Απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει σχετικά με το ποια ανάμιξη και ενδιαφέρον έχει δείξει η κυβέρνηση Τραμπ για το ελληνικό πρόβλημα και σημείωσε ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές συνθήκες, καθώς η ελληνική κρίση δεν είναι στο δύσκολο στάδιο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: ant1news.gr