Με επιτυχία έκλεισε το 16ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων

Η αυλαία στην 12η Γιορτή Χαλβά έπεσε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με το 16ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων στην πλατεία Δημαρχείου.

Ίδρυση Δημοτικής χορωδίας Φαρσάλων

Η δημοτική χορωδία Φαρσάλων ιδρύθηκε το 1987 από μία ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία στο πολυφωνικό τραγούδι με στόχο την προβολή και την αξιοποίηση των πολιτικών και πολιτισμικών στοιχείων της περιοχής, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του τότε δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μπούτη και με την επωνυμία “Σύλλογος φίλων δημοτικής χορωδίας Φαρσάλων”.

Από την πρώτη στιγμή το φιλόμουσο κοινό της πόλης αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθεια αυτή και με την προσέλευση και άλλων μελών δημιουργήθηκε ένα αξιόλογο φωνητικό σύνολο υπό την καθοδήγηση του κ. Χρ Σάλτη σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να πραγματοποιεί εκδήλωσεις στα Φάρσαλα και να συμμετέχει σε διάφορα χορωδιακά φεστιβάλ.

Από το 2001 η χορωδία αποτελεί τμήμα του πολιτικού οργασμού Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ), και κάθε χρόνο διοργανώνει χορωδιακή συνάντηση με τη συμμετοχή καταξιωμένο φωνητικών συνόλων από την Ελλάδα και εξωτερικό. Από τον Νοέμβριο το 2007 την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλια της χορωδίας έχει αναλάβει ο Κωσταντίνος Ματής.

Στα χρόνια που δραστηριοποιείται η χορωδίες σημείωσε σημαντικές εμφανίσεις και αποκόμισε επαίνους για τις συναυλίες που δόθηκαν τόσο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κύπρο). Η χορωδία αριθμοί σήμερα περίπου 40 μέλη και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από όλα τα είδη χορωδιακής μουσικής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων Κώστας Δερλός, αναφέροντας στο δυσάρεστο γεγονός και την απώλεια του πρώην Δήμαρχου Φαρσάλων κ. Γκουντόπουλου λέγοντας τα εξής:

«Με θλίψη πριν από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Δημάρχου Φαρσάλων κ. Αχιλλέα Γκουντόπουλου, η πρώτη γιορτή χαλβα πραγματοποιήθηκε  στις 15 Οκτωβρίου του 2005 επί θητείας του, γι’ αυτό το λόγω το σημερινό χορωδιακό φεστιβάλ αφιερώνεται στην μνήμη του.»

Ο κόσμος χειροκρότησε αυτή την πρωτοβουλία στην μνήμη του πρώην Δημάρχου Φαρσάλων.

Την παρουσίαση των χορωδιών έκανε το μέλος της χορωδίας κα. Μπίμτσα, ενώ στο 16ο χορωδιακό φεστιβάλ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της χορωδίας Φαρσάλων κ. Μαλέτσικας, ο οποίος καλωσόρισε τις χορωδίες στην πόλη μας.

Εμφανίστηκαν οι εξής χορωδίες

Παιδικό Τμήμα Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων


Μικτή Χορωδία Δήμου Κόνιτσας


Μικτή Χορωδία Δημοτικού Οργανισμού Θήβας


Ανδρική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης


Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Καραχάλιο τον πρόεδρο ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων κ. Δερλό καθώς και μελών της χορωδίας Φαρσάλων αναμνηστικά, με τοπικά προϊόντα καθώς και εκδόσεις του Δήμου Φαρσάλων στους επικεφαλής των χορωδιών.

Να σημειωθεί οτι το 16ο χορωδιαακό φεστιβάλ παρακολούθησαν ο βουλευτής Λάρισας κ. Μπαργιώτας, οι Δήμαρχοι Φαρσάλων και Κόνιτσας κ. Καραχάλιος και Παπασπύρου, οι αντιδήμαρχοι Μπαμπανίκας, Τριανταφύλλου, ο αντιδήμαρχος Λοκρών κ. Τσοχαντάρης ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Δερλός, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παπαγεωργίου, Γκατζόγιας και Βασιλείου καθώς και η πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Παυλου και ο πρόεδρος της αναπτυξιακής Κόνιτσας Λάκας Αθανάσιος.