Ανακοίνωση ίδρυσης Δημοτικής Πινακοθήκης Φαρσάλων

Με σχετική ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει οτι, στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Κονάκι Κυζερίδη στο Πολυνέρι Φαρσάλων, θα γίνει η ιδρυτική ανακοίνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Φαρσάλων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Απαρχής της θητείας της παρούσης Δημοτικής Αρχής Φαρσάλων διαπιστώθηκε ότι ο τόπος έχει πλέον επιτακτική ανάγκη από δομές που να σηματοδοτούν και να νοηματοδοτούν την καθημερινότητά του. Γι’ αυτό και άμεσα σχεδιάσθηκαν και δρομολογήθηκαν έργα όπως η δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου, στεγασμένου στο παλαιό σχολικό διδακτήριο που αποτελεί τώρα μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, η δημιουργία ενός θεματικού μουσείου ιστορίας της πόλης, στεγασμένου στο οθωμανικό πυργόσπιτο των αρχών του 18ου αιώνα, γνωστό ως Πύργος Καραμίχου και ενός μουσείου αγροτικής ιστορίας. Φτιάχτηκε μια αρχαιολογική έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα για το ανασκαφικό έργο στο Κάστρο Καλλιθέας, σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν πολιτιστικές θερμοκοιτίδες όπως διεθνή αρχαιολογικά project και εκπαιδευτικά προγράμματα, προχωρήσαμε στη φιλοτέχνηση σύγχρονων αγαλματικών έργων ιστορικής θεματολογίας (ανδριάντας Αχιλλέως – Αύγουστος 2013, σύμπλεγμα Θέτιδος & Αχιλλέως –Σεπτέμβριος 2016, προτομή Πολυδάμαντα – Οκτώβριος 2015), ενεργοποιώντας με αυτόν τρόπο την μνήμη και εικονοποιώντας την ιστορία. Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Θεωρούμε τώρα ότι ο τόπος διψά, και οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, για τη δημιουργία μιας Δημοτικής Πινακοθήκης που να εγκολπώνει έργα της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας (ζωγραφική & μικρογλυπτική), να δίνει το στίγμα των καλλιτεχνών και να αποτελεί το σημείο αναφοράς και τον πυρήνα γύρω από τον οποίο θα συσπειρωθούν οι ντόπιοι καλλιτέχνες και θα οργανωθεί το πεδίο εξοικείωσης και μύησης όλων, και δη των παιδιών, με τον μαγικό χώρο της τέχνης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Κονάκι Κυζερίδη στο Πολυνέρι Φαρσάλων θα γίνει η ιδρυτική ανακοίνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης και η έκθεση των πρώτων αποκτημάτων της. Πρόκειται για 55 έργα, κυρίως ζωγραφικά, αλλά και γλυπτά, 27 έγκριτων καλλιτεχνών. Η έκθεση των έργων αυτών θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου στον χώρο των Σιταποθηκών του Κονακιού Κυζερίδη στο Πολυνέρι και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.”