Αυτά είναι τα νέα iPhone (φωτο)

Τα νέα iPhone παρουσίασε η Apple, στα πλαίσια της εκδήλωσης στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Το iPhone 8, η συνέχεια του iPhone 7, είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και γυαλί, ενώ είναι ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό.

Το smartphone υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Η οπίσθια κάμερά του είναι 12 megapixel, με optical image stabilization και η «καρδιά» του ο εξαπύρηνος επεξεργαστής Α11 Bionic, ταχύτερος από τον περσινό A10 CPU κατά 30% και με καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις.

Η οθόνη Retina HD είναι 4,7 ιντσών και οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάθεσή του από τις 22 Σεπτεμβρίου. Η τιμή του ξεκινά από τα 699 δολάρια.

Η μεγάλυτερη έκδοση του iPhone 8 είναι το iPhone 8 Plus, που είναι 5,5 ίντσες και έχει διπλή κάμερα.

Η χωρητικότητα των δύο συσκευών αρχίζει από τα 64 GB.

Τα ηχεία τους είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, κατά 25% ισχυρότερα από του iPhone 7.

Η «ναυαρχίδα» όμως είναι το iPhone X, η συσκευή που χρησιμοποιεί σύστημα αναγνώρισης προσώπου του ιδιοκτήτη της, αντί του υπάρχοντος συστήματος αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος.

Το «σώμα» του είναι από ατσάλι και γυαλί. Η οθόνη OLED είναι 5,8 ίντσες, η ανάλυσή του 2436×1135 (Super Retina, όπως την αποκαλεί η Apple), πυκνότητα pixel 458 ppi και διπλή οπίσθια κάμερα των 12 megapixel, με optical image stabilization. Στο εσωτερικό του διαθέτει επεξεργαστή Α11 Bionic, ενώ στα νέα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η δυνατότητα λήψης animoji (emojis που «παράγονται» από το κινητό με βάση τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη) και η έλλειψη home button- καθώς και η υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, σε ειδικό pad, ονόματι AirPower.

Η χωρητικότητά του ξεκινά από τα 64 και φτάνει έως τα 256 GB, η οποία κοστολογείται 1.149 δολάρια.

Η διάθεσή του ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου, με τις προπαραγγελίες αρχίζουν στις 27 Οκτωβρίου και η τιμή του εκκινεί από τα 999 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός από το αρχικό iPhone».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρουσίασης η Apple έδωσε επίσης έμφαση στις AR (Augmented Reality) των νέων συσκευών- οι οποίες διαθέτουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας, iOS 11.

H Apple παρουσίασε επίσης ένα αναβαθμισμένο Apple Watch (Series 3), που μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις και να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ από μόνο του, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να έχει μαζί του iPhone, καθώς και τη νέα έκδοση της τηλεόρασής της, που πλέον υποστηρίζει 4Κ βίντεο και περιεχόμενο HDR.