Ενημερώθηκαν για το ανασκαφικό έργο στο κάστρο της Αρχαίας Σκοτούσας

Το Σάββατο 9/9, μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Φαρσάλων οι Σταύρος Κουκουλιός αντιπρόεδρος, Τασιόπουλος Γιώργος γραμματέας οργανωτικού και Νάκου Αλεξάνδρα μαζί με άλλα στελέχη, επισκέφθηκαν τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Σκοτούσας όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φιλίππου Νίκο για την επικείμενη έλευση της ιταλικής αποστολής αρχαιολόγων του πανεπιστημίου της Μεσίνα, προκειμένου να συνεχίσουν το ανασκαφικό τους έργο στο κάστρο της αρχαίας Σκοτούσας.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται είναι πενταετές και τώρα βρίσκεται στον 4ο χρόνο με την προσδοκία ότι θα ανανεωθεί για μια ακόμη πενταετία. Τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της αρχαιολογικής κοινότητας ανά το πανελλήνιο, παρά ταύτα όμως η κρατική συνδρομή είναι παντελώς απούσα και στην κατεύθυνση αυτή θα εστιαστούν στο εξής οι προσπάθειες των ανθρώπων του πολιτιστικού συλλόγου Σκοτούσας.

Η ιταλική αποστολή θα παραμείνει και θα εργαστεί για ένα μήνα περίπου και στο τέλος όπως κάθε χρόνο οι επικεφαλείς θα παρουσιάσουν την πρόοδο των εργασιών.