ΕΤΕΑΝ: ικανοποιητικό το ενδιαφέρον τραπεζών για το “Εξοικονομώ ΙΙ

“Καθώς την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των τραπεζών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, με ικανοποίηση σημειώνεται ότι κατατέθηκαν φάκελοι από 10 Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα της χώρας μας, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν που συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα”, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΤΕΑΝ.

Όπως τονίζεται, “η μεγάλη αυτή ανταπόκριση των Τραπεζών έλαβε χώρα δε, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεση τους κι εν μέσω μάλιστα της «δύσκολης» περιόδου του Αυγούστου, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους και τη θέλησή τους να συμβάλλουν τόσο ως ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, όσο και ως συνεπενδυτές, στην επιτυχία του προγράμματος.

Ένα σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι ότι φάκελοι κατατέθηκαν από όλες τις εμπορικές Τράπεζες, οι οποίες είχαν συμβάλλει και στην επιτυχία του προηγούμενου προγράμματος, ενώ για πρώτη φορά ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από τις συνεταιριστικές Τράπεζες, ανταποκρινόμενες θετικά στο «κάλεσμα» του ΕΤΕΑΝ, διακηρυγμένος στόχος του οποίου ήταν η συμμετοχή και των τελευταίων στο νέο πρόγραμμα.

Συνολικά λοιπόν το ΕΤΕΑΝ παρέλαβε προτάσεις από τις εξής Τράπεζες:

1 ALPHA BANK
2 ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
3 EUROBANK ERGASIAS ΑΕ
4 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
5 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
6 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
7 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
8 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
10 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Στο πλαίσιο αυτής της πολύ θετικής εξέλιξης, το ΕΤΕΑΝ εκφράζει την ισχυρή δέσμευσή του να συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία του με τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα της χώρας ανταποκρινόμενο στο θεσμικό του ρόλο. Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι η αξιολόγηση των υποβληθέντων φακέλων από την αρμόδια επιτροπή του ΕΤΕΑΝ και ακολούθως η έγκριση τους από την Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου”.

Πηγή: ant1news.gr