Πρεμιέρα της “Ορχήστρας Νέων Δήμου Φαρσάλων” σε εκδήλωση των “Ενεργών Πολιτών” στον Απιδανό ποταμό

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη εμφάνιση της “Ορχήστας Νέων Δήμου Φαρσάλων” στην εκδήλωση που διοργανώνουν κάθε χρόνο με επιτυχία οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων. Η φετινή εκδήλωση έγινε παρουσία της πανσέληνου του Σεπτέμβρη και του φεγγαριού της, δίπλα στον Απιδανό ποταμό, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών κ. Ανδρεόπουλος στον λόγο του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σας καλωσορίζουμε κάτω από το ασημένιο φως της πανσέληνου του Σεπτέμβρη, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος μας οι “Ενεργοί πολίτες Φαρσάλων”, εδώ δίπλα στους πανάρχαιους λίθους των πηγών του Απιδανού Ποταμού που για αιώνες τροφοδοτούσε με νερό των εύφορο κάμπο της Φαρσαλινής γης να παρουσιάσουμε μια μουσική παράσταση με συντελεστές νέα παιδιά του Δήμου μας, με εκλεκτούς καλεσμένους αυτής της βραδιάς την νεοσύστατη ορχήστρα “Νέων Δήμου Φαρσάλων” με συνθέτη και δάσκαλο της μουσικής τον κ. Κώστα Χριστοδούλου, ο οποίος έχει αναλάβει υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων να οδηγήσει και διαμορφώσει με τα μουσικά βλαστάρια της επαρχίας μας, την μουσική ταυτότητα του Δήμου μας. Ο Σύλλογος μας έχει την τιμή και την καλή τύχη να παρουσιάσει την πρώτη δουλειά της νεογέννητης ορχήστρας.”

Ο μαέστρος κ. Χριστοδούλου ανέφερε: Έχω ξεκινήσει την μουσική περιπλάνηση από 13 ετών, ως εκτελεστής, συνθέτης,  ενορχηστρωτής και πάνω από όλα ως δάσκαλος. Τους τρεις τελευταίους μήνες έχουμε ξεκινήσει με αυτά τα παιδιά την “Ορχήστρα Νέων Δήμου Φαρσάλων”, θα πρέπει να το δείτε όλοι σαν επένδυση στα νέα παιδιά της κοινωνίας καθώς θα δείτε από τα παιδιά και θα αντικρίσετε σήμερα την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα τους. Ευχαριστώ τους Ενεργούς πολίτες  που με εμπιστεύτηκαν στην φετινή τους εκδήλωση. Αυτό που θα παρακολουθήσετε σήμερα είναι 2,5 μήνες δουλειάς και αφορά μουσική μιας ώρας.”

Δεν παρέλειψε ο μαέστρος να ευχαριστήσει την κα. Συροπούλου για την συμβολή της στην δημιουργία αυτής της ορχήστρας καθώς και στην βοήθεια από τον Δήμο Φαρσάλων καθώς και τον δραστήριο Σύλλογο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου και επισήμων της επαρχίας.

Ο κ. Χριστοδούλου ξεκίνησε παρουσιάζοντας δικές του μουσικές με τίτλο: “Ιχνη ζωής” και στην συνέχεια ανέλαβε η Ορχήστρα Νέων Δήμου Φαρσάλων κάνοντας ουσιαστικά την πρώτη επίσημη εμφάνιση.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο από το αρχείο του κ. Παδιώτη.

Δείτε βίντεο από την επίσημη πρώτη της ορχήστρας Νέων Δήμου Φαρσάλων

βίντεο: Κώστας Αντωνόπουλος

Φωτογραφίες: Ενεργοί Πολίτες