Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς το προεδρικό αεροσκάφος αφίχθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, λίγο πριν τις 13:00.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί υποδέχθηκαν τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο διάλογο που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τη βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα διεξαχθεί μία εποικοδομητική συνάντηση. Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας μετέφερε τη θλίψη και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης για τα θύματα του τυφώνα που έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο. «Η Ελλάδα σας συμπαραστέκεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το προεδρικό ζευγάρι αναχώρησε για το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου ο Γάλλος Πρόεδρος να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια ο κ. Μακρόν, μετά της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν, έγιναν δεκτοί με τιμές στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τους υποδέχθηκαν ο Έλληνας ομόλογός του Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου.

Η επίσημη τελετή υποδοχής περιελάμβανε την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των δυο Αντιπροσωπειών.

Ακολούθως, οι δυο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους μετέβησαν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου αυτήν την ώρα παραχωρούν δηλώσεις στον Τύπο, ενώ έγινε και παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από τον Προκόπη Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος.

«Σας απονέμω την ανώτατη διάκριση του ελληνικού κράτους ως αναγνώριση όλων εκείνων τα οποία, είμαι βέβαιος, θα πράξετε τόσο για τη συνέχιση των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών μας, όσο και για τη διασφάλιση (mettre «en marche») της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έστειλε και αυστηρό μήνυμα στους εταίρους της Ελλάδας.

Στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γαλλική Αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Μακρόν θα έχει την Παρασκευή συνάντηση και με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ραντεβού των δύο ανδρών ορίστηκε για τις 09:00 το πρωί.

Η άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν στο Ελευθέριος Βενιζέλος

“Φρούριο” η Αθήνα για τον Μακρόν
«Φρούριο» θυμίζει η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αφίχθη το μεσημέρι, ενώ το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι απροσπέλαστο.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ενώ σημειώνεται ότι οι αστυνομικές Αρχές είναι σε συναγερμό και έχουν στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές.

Παράλληλα, σε «κλοιό ασφαλείας» έχουν τεθεί, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Πηγή: ant1news.gr