Τσίπρας: η Δυτική Ελλάδα βγαίνει από την απομόνωση

Στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Είναι μεγάλη η χαρά μας καθώς παραδίδουμε οδικό έργο στρατηγικής σημασίας για την Ήπειρο, ένα έργο που βγάζει από την απομόνωση την Δυτική Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

«Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ και γιορτάζουμε μαζί, τα έργα αυτα ανήκουν στους πολίτες είναι καθήκον των κυβερνήσεων να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση καταφέρνει να αποδείξει πως τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν και δίνουν πνοή στους πολίτες μπορούν να συμβαδίζουν με το δημόσιο συμφέρον και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ιονία Οδός διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και με την ολοκλήρωσή της συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Αρτα και το Αγρίνιο. Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας. Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας, το ίδιο βράδυ, θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Στη συνέχεια θα παραστεί σε εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών για την επιτάχυνση της κατασκευής της “Σιδηροδρομικής Εγνατίας”.

Πρόκειται για την ενιαία ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας, της Βάρνας, του Μπουργκάς, το λιμάνι του Δούναβη και των τριών λιμανιών της Βορείου Ελλάδας με τα αντίστοιχα εμπορευματικά κέντρα. Δηλαδή τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: ant1news.gr