Χαρακόπουλος: Γιατί οι εκπρόσωποι του λαού οφείλουμε να αποτελούμε παράδειγμα άρνησης της λήθης!

«Η απελευθέρωση της Λάρισας από τον μακραίωνο τουρκικό ζυγό, που δεν μας επέτρεψε να συγχρονιστούμε με τις εξελίξεις του δυτικού κόσμου, είναι ένα γεγονός που οφείλουμε και να θυμόμαστε και να τιμούμε. Ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του λαού, με την παρουσία μας, οφείλουμε να αποτελούμε παράδειγμα άρνησης της λήθης». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Τούρκους, και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Σκαρλάτου Σούτσου που ηγήθηκε του ελληνικού στρατού που μπήκε ως απελευθερωτής στην πόλη στις 31 Αυγούστου 1881.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει επίσης ότι «όσο νερό κι αν κυλήσει στο ποτάμι της ιστορίας, πρέπει να στρέφουμε τη ματιά μας στο παρελθόν για να αντλούμε διδάγματα και μαθήματα από τα σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν την μοίρα μας. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, που η ιστορική συνείδηση του ελληνισμού βάλλεται παντοιοτρόπως από καινοφανείς ψευδοϊστορικές θεωρίες, οι οποίες διεκδικούν να καταστούν η επίσημη ιστοριογραφία που θα διδάσκονται οι νέοι μας, είναι καθήκον όλων μας να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική αλήθεια. Όχι μόνον, ως υποχρέωση προς όσους ηρωικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία ή και όσους με ευφυΐα και οξυδέρκεια προώθησαν στο διπλωματικό πεδίο τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά κυρίως προς τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Διότι, όπως πικρά βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Με όπλο τη σοφία από την γνώση της ιστορικής μας κληρονομιάς και την φιλοπατρία μας, μπορούμε να γράψουμε μια νέα σελίδα ελπίδας και δημιουργίας για την πόλη μας, την Θεσσαλία και ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια στον Ελληνοβρετανικό Σύνδεσμο Λάρισας και τον κ. Λάμπρο Γερογιώκα που είχε την πρωτοβουλία για την φιλοτέχνηση της προτομής του Σκαρλάτου Σούτσου, αλλά και στο δήμο Λαρισαίων που συνέβαλε στην διαμόρφωση του χώρου και την τοποθέτησή της».