Ο Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων κάνει απολογισμό και ευχαριστεί…

Πριν ένα χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης του 19ου Πανελλήνιου Γαβουστίματος-Σύναξη Καππαδοκών. Μέσα από έναν τεράστιο αγώνα κατάφερε να οργανώσει αυτή τη μεγάλη τριήμερη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε διαφορετικό της Ελλάδας. Φέτος είχε την τιμή να φιλοξενηθεί στα Φάρσαλα. Σε έναν τόπο με διαφορετικά ακούσματα που όμως δέχτηκε με χαρά την Καππαδοκία και όλους τους Καππαδόκες. Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση, το ενθουσιώδες χειροκρότημα και τα θερμά λόγια ήταν η καλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας που στόχευε στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, ήταν η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν και εργάστηκαν σκληρά σε διάφορους τομείς προσφέροντας τις γνώσεις τους, τον πολύτιμο χρόνο τους, την εμπειρία τους αλλά κυρίως την ψυχή τους.

Ιδιαίτερα ένας από αυτούς τους ανθρώπους που δεν έλειψε στιγμή από κοντά μας προσφέροντάς μας απλόχερα την πολύτιμη βοήθεια του είναι ο αγαπημένος μας φίλος Κλεομένης Κατσαρής. Όταν έφτασε στην πόλη μας του δώσαμε τον ξεχωριστό τίτλο που δικαίως του ανήκει καθώς όπως προαναφέρθηκε πίσω από κάθε πετυχημένο Γαβούστιμα κρύβεται ένας Μένιος! Ο οποίος δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να τρέχει για να βοηθήσει σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση θυσιάζοντας ακόμη και τις ημέρες ξεκούρασης του!

Όμως δεν είναι ο μόνος που αξίζει τα θερμά μας ευχαριστήρια για την προσπάθειά του γι’ αυτό, η Πρόεδρος κα. Κοντοπούλου Βασιλική και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 19ου Πανελλήνιου Γαβουστίματος-Σύναξη Καππαδοκών που υλοποίησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις το τριήμερο 25-26&27 Αυγούστου ευχαριστούν θερμά τον Δήμαρχο της πόλης μας Καραχάλιο Άρη που από την πρώτη στιγμή δεν έλλειψε από το πλευρό μας στηρίζοντάς μας σε κάθε μας βήμα, την αγαπημένη μας ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου μας Νούλα Βάσω για την βοήθεια της, τους δημοτικούς υπαλλήλους και ιδιαίτερα τον ηλεκτρολόγο Θεοχαρόπουλο Νίκο, την Ζαγγανά Βασούλα για την πολύτιμη βοήθεια της όλο το χρόνο, τους υπέροχους παρουσιαστές μας Παναγιωτοπούλου Μαριαλένα και Σπαθά Μάνο, τους φίλους μας που ήρθαν από μακριά προσφέροντας απλόχερα τη βοήθειά τους όλο το χρόνο την Παπάζογλου Αναστασία, την Σαββίδου Κατερίνα, τον Χελβατζόγλου Χρήστο, τον Μανταλιά Κωνσταντίνο για τις πολύτιμες ιδέες του, ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στο υπέροχο χορευτικό μας αλλά και στα μέλη που συμμετείχαν στο δρώμενο, το αστυνομικό τμήμα Φαρσάλων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον Αντωνόπουλο Κώστα για την κάλυψη βίντεο των εκδηλώσεων, τους διευθυντές του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου για την παραχώρηση των αιθουσών, τους μουσικούς μας που συνόδεψαν την πατινάδα μας στο κέντρο της πόλης Ζάντζα Αλέξανδρο, Γούσιο Νίκο, Λουλακούδη Γιώργο και τον φίλο μας Ανδρόνικο, του εθελοντές ιατρούς Σαμαρείτες, τις κυρίες που προσέφεραν τα εδέσματα τους και στην ημερίδα, το κατάστημα Γεύση (Ντίνος Γιώργος), τον αφηγητή μας Μπατζιάκα Παύλο, την Γκιόκα Αντιγόνη για την επιμέλεια όλων των σκηνικών, τους εισηγητές μας στην ημερίδα οι οποίοι δέχθηκαν με χαρά την πρόσκλησή μας και μας τιμήσανε με την παρουσία τους και τον επιμορφωτικό τους λόγο, το Αίγλη catering, το μουσικό σχήμα Εμπειροτέχνες που μας ταξιδέψανε με τις μουσικές τους στην Καππαδοκία και τέλος όλους του χορηγούς και εθελοντές που στήριξαν αυτή την διοργάνωση.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Ντελάλης
Ελευθερία
Δίκτυο Μικρασιάτης
Νέα Φάρσαλα
Πρώτος Τύπος
Ράδιο Στόρκ
Θεσσαλία TV
ifarsala

Χορηγοί:
Επιμελητήριο Λάρισας
ΣΕΛΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό
ΕΨΑ
Βιοτεχνία Αλλαντικών και επεξεργασίας κρέατος Αργυράκη
Παραδοσιακά προιόντα κρέατος Οικογένεια Μπερσιάνη
Κτήμα Αίγλη
Lariplast
Αλλαντικά Sary Αυθεντικά αλλαντικά Ανατολίας
Kaoil Ευθυμιάδη Γεωργία
Poutsiakas
Κοντόπουλος Φάνης
Νεφέλι TRAVEL
Πολίτη-Τύμπα
Κοντοπούλου Ευαγγελία
Καρακλιός Αλέξανδρος Υδραυλικός
Arriba
Mερεντίτης
Τσαπραίλης
Κοσκοβίτης

Οικονομική ενίσχυση:
Τα κατάστηματα:

Αίγλη
Καπνόπολις
Λιούπης Κων/νος
Εντισον Μπάρ
Τρόικα Μπάρ
Ανδρεόπουλος Χρήστος
Αρμανίδης Βάιος-Σοφία
Δημουλάς Θανάσης
Γκουντούλας Γιάννης
Εσκίογλου Ιορδάνης
Τσιάρα Ειρήνη
Χατζημήτρος Δημήτρης και Γιώργος
Τσινόπουλος Κοσμάς
Κόκκινος Δημήτρης
Μουκανάς Αθανάσιος
Εξάρχου Αγγελική
Θεοχαρόπουλος Βάιος
Δαμιανός Δημήτρης
Βασιλείου-Σουλιώτη
Εμπόριο Φρούτων Θεοδορόπουλος
Πλίτσιος Γεώργιος
Ζαχαρής Βασίλειος
Τρίκι
Τους ιερείς:
Νικόλαος Παπαρούνας
Βασίλης Αναστασόπουλος

Δωροθέτες:

Μπαιράμογλου
Φοντάν
Ραπτόπουλος Σπύρος
Καρπούζια και Πεπόνια Ιωακείμ Παναγιωτόπουλος
Ιωάννης Κουτσόπουλος
Κάβα Κωνσταντίνου
Κάβα Καλουζάκης
Γεύση (για το κέτερινγκ το πρωινό της Κυριακής για την ονοματοδωσία της πλατείας Μικρασιατών)
Τσούλης Ιωάννης
Λίτσα Λύκου
Αντωνόπουλος Δημοσθένης
Οινοποιητικός Συλ. Αγχιάλου
Εξοπλισμός μαζικής εστίασης Λάγκας
Σκλαβενίτης

Τα αρτοποιεία:

Τσιαλαφούτας
Τσιαμπαλής
Ζαχαρής
Καφέτζης
Μπράτσος
Γιαννακόπουλος
Μπιζούλας
Παύλος
Μπερσιάνης
Αποστολακόπουλος

Τον σύλλογο Γυναικών Χαλκιάδων

Τις Κυρίες που ετοίμασαν τα εδέσματα για την ημερίδα
Τις Κυρίες που ετοίμασαν τα χοσάφια και το τσεμέν
Ξανθή Κουστοπούλου
Ελένη Κοντοπούλου
Τριανταφυλλιά Ξανθοπούλου
Μαρία Ραπτοπούλου

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος
Κοντοπούλου Βάσω
Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων