Κέλλας: Νέα στρατηγική για ανταγωνιστικά προϊόντα

«Από την Αγιά, μια περιοχή σύμβολο για το μήλο, μια περιοχή που κινείται γύρω από το μήλο, θα ήθελα να σας ζητήσω να σκεφτείτε μαζί μου το εξής: πόσες γωνιές της Ελλάδας δεν είναι ταυτισμένες με προϊόντα υψηλής αξίας, ικανά να πρωταγωνιστήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο;

Και αφού υπάρχουν τόσα πολλά μέρη, γιατί η χώρα μας βρίσκεται στην κατάσταση αυτή τα τελευταία οχτώ χρόνια;

Σίγουρα, η ερώτηση αυτή δεν έχει μόνο μια απάντηση. Έχει όμως και αυτή την απάντηση: γιατί ποτέ, μέχρι σήμερα, δεν βοηθήσαμε πραγματικά τον Έλληνα παραγωγό, ώστε να γίνει μέρος ενός ευρύτερου εθνικού σχεδίου παραγωγής».

Τα παραπάνω τόνισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας από την Αγιά, ευρισκόμενος στην φετινή γιορτή Μήλου που διοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε στον ρόλο της υπεύθυνης πολιτείας, του υπεύθυνου κράτους, της επόμενης κυβέρνησης για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα ώστε να βρεθεί ξανά σε τροχιά ανάπτυξης:

«Αν θέλουμε να τελειώνουμε οριστικά με το παρελθόν και την προχειρότητα, θα πρέπει να σχεδιάσουμε εξαρχής τη στρατηγική μας για ανασυγκρότηση της παραγωγής.

Να συνεργαστούν επιτέλους αρμονικά, κράτος και τοπικές κοινωνίες, παρουσιάζοντας μια εκ βάθρων αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, που θα καθιστά τις περιοχές και τα προϊόντα μας εξωστρεφή και ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο.

Να “ρίξουμε” την φορολογία, να εκσυγχρονίσουμε τις αγροτικές μονάδες, να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες και στην τυποποίηση, να κλείσουμε εκείνες τις συμφωνίες που θα επιτρέψουν στον Έλληνα παραγωγό να εκσυγχρονιστεί και να πρωταγωνιστήσει.

Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση που μαστίζει την χώρα.

Τα ευχολόγια και οι απατηλές υποσχέσεις είδαμε που μας οδήγησαν…», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.