Koινόχρηστα ποδήλατα στην Καρδίτσα

Σε λειτουργία τέθηκε εκ νέου, εδώ και πέντε μέρες περίπου, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Καρδίτσας.

Μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, μεγαλύτερη απ’ ότι ίσως θα δικαιολογούσαν τα προβλήματα που επέβαλαν την διακοπή της λειτουργίας (λήξη χορηγίας κ.λ.π.), έχουμε μπει σε ένα νέο κύκλο που ξεκίνησε δοκιμαστικά από την προηγούμενη εβδομάδα και σιγά-σιγά οδεύει προς πλήρη και κανονική λειτουργία.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το σύστημα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε λειτουργία. Αν ένας δημότης σπεύσει στο αρμόδιο γραφείο και προμηθευτεί κάρτα χρήσης μπορεί να παραλάβει ποδήλατο από τους σταθμούς και να το επανατοποθετήσει σε αυτούς. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους κατόχους παλαιών καρτών που θα κληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες να τις αντικαταστήσουν με καινούργιες.

Η σχετική ανακοίνωση που θα γίνει από τον Δήμο θα σημάνει ουσιαστικά και την επίσημη έναρξη επαναλειτουργίας του προγράμματος, όπως και ότι έχουν ξεπερασθεί τα όποια τελευταία μικροπροβλήματα, τεχνικού κυρίως χαρακτήρα που αναδείχθηκαν κατά την δοκιμαστική περίοδο.

Το μεγαλύτερο εξ αυτών έχει να κάνει με κλειδωμένα ποδήλατα. Όχι πάνω στους σταθμούς αλλά με την κλειδαριά που έχει το καθένα για να μπορεί ο χρήστης να τα κλειδώνει όταν τα σταθμεύει κάπου εκτός των βάσεων παραλαβής και παράδοσης.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οκτώ ποδήλατα της βάσης που βρίσκεται στο αθλητικό πάρκο και ένα της βάσης της κεντρικής πλατείας, με υπαιτιότητα κάποιων δημοτών που μάλλον θέλησαν να κάνουν μία κακόγουστη φάρσα.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Γ. Παύλου αναμένεται να λυθεί το επόμενο διήμερο και θα τεθούν άμεσα και αυτά τα ποδήλατα στην διάθεση μονίμων κατοίκων και επισκεπτών.

Εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε να είναι αυτό το τελευταίο εμπόδιο γιατί και το επαναλαμβάνουμε, η καθυστέρηση επανέναρξης του προγράμματος ξεπέρασε τα όρια του φυσιολογικού και άγγιξε αυτά της ολιγωρίας.

Αυτοκόλλητα

Εν τω μεταξύ, όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ επί του θέματος, στα σημεία παραλαβής και παράδοσης των ποδηλάτων, οι ενδείξεις στις οθόνες για την χρήση της κάρτας, έχουν αντικατασταθεί με αυτοκόλλητα που αναγράφουν τις οδηγίες.

Αυτό γιατί η έκθεση στον ήλιο κατέστρεψε τις οθόνες και κρίθηκε προτιμότερο να υπάρχουν οι οδηγίες μόνιμα παρά να αντικατασταθούν οι οθόνες. Οπότε οι χρήστες θα πρέπει να ακολουθούν όσα αναγράφονται στα αυτοκόλλητα για να παραλαμβάνουν και να αφήνουν μετά στη θέση του το ποδήλατο.

Karditsalive.net (Π.Κ.)