Επιστρέφει η καλοκαιρία από Τετάρτη

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά το πρωί και στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη θα φθάσει κατά τόπους τους 31 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και σταδιακά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 24/8/2017

Αίθριος σε γενικές γραμμές προβλέπεται ο καιρός την Πέμπτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.