43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλία – (Πρόγραμμα εκδηλώσεων)

Το ταξίδι του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισε τον κόσμο «το μέλλον δε θα “ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»» έχει κάνει ήδη αρκετές στάσεις στη Θεσσαλία με πετυχημένες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που φέρνουν σε επαφή τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ  με εκατοντάδες νέους εργαζόμενους, μαθητές, σπουδαστές. Δίνουν τον τόνο της συνέχειας για την επιτυχία των επόμενων εκδηλώσεων αλλά και των κεντρικών Φεστιβάλ των νομών τον Σεπτέμβρη.

Αρκετές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το προηγούμενο διάστημα στις πόλεις όπως το εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ στη Λάρισα, ο θερινός κινηματογράφος της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις εργατογειτονιές του Βόλου και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Χρυσοχοϊδη, με βασικό θέμα τις κατακτήσεις της Σοσιαλιστικής Οκτωβριανής Επανάστασης αλλά και πόσο αναγκαία και επίκαιρα είναι τα διδάγματά της στο σήμερα, παρά την προσπάθεια του αντιπάλου να σβήσει κάθε ίχνος, ώστε να μην γνωρίζει η νεολαία. Επίσης στο Βόλο πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση όπου μέλη και φίλοι της ΚΝΕ συζήτησαν για την εξέλιξη του ανθρώπου, παίζοντας το διαδραστικό παιχνίδι human evolution, και κάνοντας εντυπωσιακά πειράματα που κέρδισαν το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Μαζικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ όμως πραγματοποιήθηκαν και στην ύπαιθρο της περιοχής όπως στην Σέκλιζα Καρδίτσας και στη Ζαγορά Πηλείου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις αρκετοί νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, συμμετείχαν, γλέντησαν, συζήτησαν, αναδεικνύοντας την δίψα που υπάρχει, ώστε να μάθουν από πρώτο χέρι για την πρώτη εργατική εξουσία που άνοιξε το δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση.

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα συνεχίζεται:

25/8 στην Αργαλαστή Νοτίου Πηλίου με ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, προβολή βίντεο και μουσικό αφιέρωμα.
26/8 Στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας με πολιτική ομιλία και γλέντι
1/9 Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ελασσόνα
3/9 στον Αλμυρό Μαγνησίας με ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, προβολή βίντεο και μουσικό αφιέρωμα.
6/9 στον Τύρναβο
7/9 στις Εστίες του ΤΕΙ Λάρισας

Τα κεντρικά Φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθούν:

1/9 Τρίκαλα, Μύλος Ματσόπουλου με μουσικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, πολιτική ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

9/9 Καρδίτσα,1ο Λύκειο (απέναντι από το Παυσίλυπο) με θεατρικό για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, πολιτική ομιλία, συναυλία με τους «Μinorface» και λαϊκό γλέντι

15-16/9 Βόλος, στο πάρκο Ρ. Φεραίου (δημαρχείο) με ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, stand up comedy με το Χριστόφορο Ζαραλίκο, συναυλία με τη Γιώτα  Νέγκα, μαθητικά συγκροτήματα, λαϊκά γλέντια και άλλα αφιερώματα.

Θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών, αθλητικές δραστηριότητες κ.α. Η πολιτική συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 16/9 με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων όλων των κεντρικών Φεστιβάλ της Θεσσαλίας.