Καταδίκη της επίθεσης και αλληλεγγύη στον ισπανικό λαό από την Ελλάδα

Με δηλώσεις τους και αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα η ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη.

Τον αποτροπιασμό του για τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και τον ισπανικό λαό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter, εξέφρασε την συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον Ισπανικό λαό.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, τονίζοντας παράλληλα ότι: «Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης».

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ισπανία.

Αναρτήσεις στο τουίτερ, για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα & η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε στο λογαριασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θλίψη & αποτροπιασμός. Η σκέψη μας στη #Βαρκελωνη. Στις οικογένειες των θυμάτων & τους τραυματίες», έγραψε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Η σκέψη μας στη Βαρκελώνη, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο. Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία. Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη» τονίζει ο επικεφαλή του Ποταμιού.

Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τη Δήμαρχο Βαρκελώνης Ada Colau. «Ο φόβος δεν πρέπει να νικήσει. Οι λαοί μας ενωμένοι θα αντιμετωπίσουν όσους επιβουλεύονται τις αξίες και το μοντέλο ζωής μας, στο οποίο η τρομοκρατία δεν έχει θέση», αναφέρει ο Γ. Πατούλης.

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο λαό της Ισπανίας, ο οποίος δοκιμάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα της επίθεσης», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον Ισπανικό λαό. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουμε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση».

Πηγή: ert.gr