Εφιάλτης η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για 500 χιλιάδες φορολογούμενους!

Ξεκινούν αύριο οι εργασίες για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ, ενώ η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου.

Έτσι, μετά τα… μπάνια του λαού, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού στα φετινά εκκαθαριστικά δεν θα πρέπει να περιμένουν ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με πέρυσι.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις και συγκεκριμένα, η πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2018.

Για μισό εκατομμύριο φορολογούμενους όμως η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ συνιστά τον απόλυτο εφιάλτη κι αυτό γιατί θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για 502.894 φορολογούμενους που πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» του συμπληρωματικού φόρου, με την αντικειμενική αξία των ακινήτων τους να φτάνει τα 607 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, για περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενους, το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να είναι μηδενικό ή έως ένα ευρώ. Για περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων της επόμενης κλίμακας ακίνητης περιουσίας, ο ΕΝΦΙΑ δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ, ενώ στη ζώνη των επιβαρύνσεων από 250 έως και 750 ευρώ συνωστίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών ακινήτων, το οποίο σύμφωνα με το euro2day.gr, φθάνει τους 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Πηγή: ant1news.gr