Έρευνα: 8 στα 10 ζευγάρια βιντεοσκοπούν τις σεξουαλικές τους επαφές

Στοματικό σεξ, βιντεοσκόπηση «ροζ» σκηνών, σεξουαλική συνεύρεση σε δημόσιο χώρο ή σε φτηνά ξενοδοχεία, με τρίτους να… κοιτάνε, αποτελούν ορισμένες από τις σεξουαλικές προτιμήσεις των Ελλήνων.

Η νέα – καλοκαιρινή – έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου αποτυπώνει τις συμπεριφορές των Ελλήνων στο… κρεβάτι, με το γενικό συμπέρασμα των ερευνητών να είναι πως η παραβίαση του κανόνα και της απαγόρευσης να ενισχύει τη σεξουαλική ηδονή, παρά τις χιλιάδες ηθικές εντολές.

Η καταγραφή των στοιχείων γινόταν επί δύο χρόνια και συμμετείχαν 2.000 ζευγάρια, που κλήθηκαν να μιλήσουν χωρίς ντροπή για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Οπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, το 80% των ερωτηθέντων περιέγραψε ως συνήθεις ερωτικές συνήθειες τον αυνανισμό, την κολπική επαφή και το στοματικό σεξ. «Μόλις λίγα χρόνια πριν, ο αυνανισμός θεωρείτο θανάσιμο αμάρτημα – η αγαπημένη προσφώνηση των Ελλήνων με το γράμμα “μ” δεν είναι τυχαία», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και διευθυντής τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 75% των γυναικών και το 25% των ανδρών φορούν σέξι εσώρουχα. Επίσης, η αποστολή ηλεκτρονικά ημίγυμνων φωτογραφιών και βίντεο αποτελεί πρακτική για το 55% των γυναικών και το 55% των ανδρών.

Στο 60% των συμμετεχόντων, η ανάγνωση ερωτικών ιστοριών ήταν, επίσης, συνήθης πρακτική, το 40% των συμμετεχόντων προτιμά σεξουαλική συνεύρεση σε δημόσιο χώρο, ενώ ένα ποσοστό 36% προτιμά τα… φτηνά ξενοδοχεία. «Χυδαιοποιώντας το σωματικό και εξυμνώντας το πνεύμα, οι άνθρωποι κατάλαβαν πως, όσο πιο χαμηλά βάζουν τον πήχυ της ηδονής τόσο πιο ψηλά φτάνει ο οργασμός τους», λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Η αλλαγή ρόλων, για παράδειγμα «δεν είμαστε ζευγάρι αλλά άγνωστοι» είναι μια δημοφιλής πρακτική για το 20% των Ελλήνων, η αλλαγή συντρόφων με συναίνεση (swinging) για το 10%, ενώ σε ποσοστό 80% οι συμμετέχοντες στην έρευνα προβαίνουν σε βιντεοσκοπήσεις με «έξυπνες» συσκευές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου