Απίστευτο: Το ΗΒΟ επιβραβεύει τους χάκερς του Game of Thrones με 250.000 δολάρια

Ανατροπή στο πρόσφατο χακάρισμα του δικτύου ΗΒΟ δείχνει email που διέρρευσε μέλος της ομάδας των χάκερ που εκτιμά τη δυναμική του Game Of Thrones.

Στο email εκπρόσωπος του καναλιού HBO προσφέρει 250.000 δολάρια ως «αμοιβή» στην ομάδα των χάκερ γιατί αποκάλυψαν τα κενά ασφαλείας στο δίκτυο της εταιρίας.

Μια εβδομάδα περίπου οι χάκερ πριν κατάφεραν να υποκλέψουν 1.5 terabytes δεδομένων από το δίκτυο του ΗΒΟ. Στη συνέχεια απαίτησαν λύτρα για να μην προχωρήσουν σε διαρροές σεναρίων, επεισοδίων και προσωπικών στοιχείων στελεχών αλλά και πρωταγωνιστών του Game Of Thrones.

Στη συνέχεια το ΗΒΟ επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί τους αναφέροντας ότι η εταιρία «εργάζεται σκληρά» ώστε να βελτιώσει τα κενά ασφαλείας και ζήτησε επέκταση της προθεσμίας που είχαν θέσει οι χάκερ για την πληρωμή των λύτρων.

«Ως ένδειξη καλή θέλησης από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να δεσμευτούμε ότι θα καταβάλουμε αμοιβή ύψους 250.000 για τα κενά που βρήκατε στην ασφάλεια μας, όσο πιο σύντομα μπορούμε μέχρι να εξασφαλίσουμε το ποσό αυτό και να αγοράσουμε τα bitcoin» αναφέρει το email σύμφωνα με δημοσίευμα του Τhe Hollywood Reporter.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει η χρήση των λέξεων εκ μέρους του ΗΒΟ στο email καθώς δεν γίνεται αναφορά σε «λύτρα» αλλά σε «αμοιβή για την εύρεση bug».

Το ΗΒΟ θέλει να βάλει τέλος στο νέο πόλεμο εναντίον του επιβραβεύοντας τους χάκερ όπως συχνά κάνουν μεγάλες εταιρίες όταν τους γνωστοποιούνται επικίνδυνα κενά ασφαλείας ώστε να βελτιώσουν το δίκτυο τους. Ωστόσο η ομάδα των χάκερ που υπογράφει ως Mr Smith γνωστοποίησε ότι τα κίνητρα της δεν είναι να εκθέσει κενά ασφαλείας αλλά να κερδίσει χρήματα εκβιάζοντας το ΗΒΟ.

Το θρίλερ συνεχίζεται.

Πηγή: eleftherostypos.gr