Παραμονή του δεκαπενταύγουστου ανοίγει τις πύλες της η «Εμποροπανήγυρις Φαρσάλων 2017»

Την παραμονή του δεκαπενταύγουστου ανοίγει και φέτος τις πύλες της η «Εμποροπανήγυρις Φαρσάλων 2017», το ιστορικό “παναΐα παζάρ”, που μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ζωής και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και πλέον οργανωμένα εμπορικά πανηγύρια της Κεντρικής Ελλάδας. Η Εμποροπανήγυρη Φαρσάλων συγκεντρώνει υψηλή επισκεψιμότητα και είναι ένας δυναμικός θεσμός που δίνει ζωή στην τοπική κοινωνία κατά τις επτά ημέρες που διαρκεί (15-21 Αυγούστου).
Στον χώρο της Εμποροπανήγυρης, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να κάνουν τις αγορές τους σε περισσότερους από διακόσιους υπαίθριους στεγασμένους χώρους, να γευτούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τον φημισμένο χαλβά Φαρσάλων αλλά και να διασκεδάσουν σε καθορισμένους χώρους ψυχαγωγίας (Ταβέρνες, Λούνα Παρκ).
Επιπλέον, για τρίτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσουν περίπτερα συλλόγων, οργανώσεων και τοπικών παραγωγών με σκοπό την προβολή του έργου, των δράσεων και των προϊόντων τους.
Φέτος, στην Εμποροπανήγυρη θα πάρει μέρος με δικό του περίπτερο και ο ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ, στον χώρο του οποίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Εργαστήρι Ζωγραφικής Φαρσάλων. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει πιλοτικά «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη».

Ο Δήμος Φαρσάλων απευθύνει σε όλους ανοιχτή πρόσκληση φιλοξενίας και συμμετοχής στον ιδιαίτερο κόσμο της Εμποροπανήγυρης της πόλης.