Μήνυμα Στουρνάρα στην Ευρωζώνη: για να επιβιώσει το ευρώ πρέπει να γίνουν αλλαγές

Μήνυμα στην Ευρωζώνη, ότι για να επιβιώσει το ευρώ θα πρέπει να γίνουν μερικές αλλαγές, στέλνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Accenture Greece κ. Κυριάκο Σαμπατακάκη, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι χρειάζονται ρεαλιστικά μέτρα, όπως οικονομική προσαρμογή όχι μόνο από τις χώρες που έχουν ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και από τις χώρες που έχουν πλεονάσματα.

«Υπάρχουν συνταγές σήμερα, υπάρχει η περίφημη Έκθεση των Πέντε Προέδρων, πριν από δύο χρόνια, που λέει πως πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα για να ισχυροποιηθεί η ευρωζώνη. Ειδικά η απάντηση η δική μου, μετά το Brexit, είναι περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη. Δηλαδή περισσότερη στα μεγάλα θέματα, στρατηγικής, γενικών κατευθύνσεων, ίσως λιγότερη Ευρώπη σε γραφειοκρατικά θέματα, τα οποία μπορούν να αποκεντρωθούν στα κράτη-μέλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα τόνισε ότι το ευρώ είναι ασπίδα προστασίας. «Υπάρχει λαϊκισμός, υπάρχει μια πτώση των αξιών παγκόσμια. Το ευρώ μάς προστατεύει. Αλλά το ευρώ είναι ασπίδα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη την ίδια. Άρα λοιπόν θα πρέπει να αντισταθούμε σε διάφορες Σειρήνες που λένε το αντίθετο» τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να λέει στον κόσμο την αλήθεια και όχι πράγματα που το βολεύουν βραχυπρόθεσμα, ενώ επεσήμανε ότι ένα από τα καλά της κρίσης είναι ότι η Ελλάδα έγινε πολύ πιο εξωστρεφής!

Πηγή: ant1news.gr