Προς νέα χαλάρωση των capital controls για επιχειρήσεις

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την νέα χαλάρωση των capital control.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να έχει αποδεχθεί την σχετική εισήγηση του Γιάννη Στουρνάρα, η οποία αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις και δη σε ότι αφορά το άνοιγμα λογαριασμών και την αύξηση του ορίου εμβασμάτων για τις εισαγωγές.

Στον απόηχο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, της εκταμίευσης της δόσης και της ολοκλήρωσης της β΄ αξιολόγησης, η ΤτΕ σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί τα επόμενα βήματα προς την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Ωστόσο, αυτά εξαρτώνται εν πολλοίς από την πορεία των μεταρρυθμίσεων και κυρίως τον ρυθμό επιστροφής καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Σε ότι αφορά τα αιτήματα που αφορούν την χαλάρωση των capital control για τους ιδιώτες, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με αύξηση του ορίου αναλήψεων στις 2.000 ευρώ ανά μήνα, αλλά και την προσθήκη δικαιούχων σε λογαριασμούς, όλα δείχνουν πως θα εξεταστούν προς το τέλος του έτους.

Πηγή: ant1news.gr