«Η πλατφόρμα Παππά προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ»

«Η αιφνιδιαστική προσπάθεια του υπουργού κ.Παππά να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ με το νομοσχέδιο που συζητείται λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή, έχει δημιουργήσει εντονότατες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από ιδιοκτήτες περιφερειακών εφημερίδων και ηλεκτρονικών Μέσων. Η δημιουργία πλατφόρμας που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία προσπάθεια να  χειραγωγηθούν τα ΜΜΕ μέσω του ελέγχου της ροής των χρήματων και της κατεύθυνσης των κονδυλίων της διαφήμισης τα οποία αποτελούν συνήθως τη μοναδική πηγή εσόδων τους, ιδιαίτερα για τα τοπικά ηλεκτρονικά Μέσα και έντυπα. Καθορίζοντας αυτή την παράμετρο ουσιαστικά μπορείς να εκβιάσεις και να στραγγαλίσεις τα Μέσα», τόνισε ο κ. Κώστας Μπαργιώτας, Βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Λάρισας.

Σχολιάζοντας την έξοδο της χώρας στις αγορές επεσήμανε ότι «είμαστε μια χώρα που γκρινιάζει και αυτοτιμωρείται πολλά χρόνια τώρα, όμως πρέπει να πούμε ότι είναι ένα θετικό βήμα. Περάσαμε το τεστ, όμως από εκεί και πέρα η κουβέντα είναι ανοιχτή. Η Πορτογαλία για παράδειγμα δανείζεται με 1.2% ενώ εμείς με 4.4%, αν και ήμαστε στο ίδιο επίπεδο όταν μπήκαμε στα μνημόνια πριν 7 χρόνια. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε ότι έχουμε χάσει 3 χρόνια, με εγκληματικές ανοησίες. Δεν φτάνει η παραδοχή του Πρωθυπουργού ότι έκανε λάθη. Έδωσε συνέντευξη στον Guardian, λέγοντας ότι έκανε πολύ μεγάλα λάθη,  ότι ήταν άπειρος, ότι δεν είχε αντίληψη πως είναι τα πράγματα στην Ευρώπη. Δεν φτάνει αυτό. Όταν κυβερνάς, όταν αναλαμβάνεις τα ηνία μιας χώρας με τόσο μεγάλα προβλήματα όπως η Ελλάδα, η εκ των υστέρων παραδοχή του λάθους, δεν διορθώνει το κακό. Ο Βαρουφάκης έκανε τεράστιο κακό στη χώρα επειδή ο πρωθυπουργός τον επέλεξε να τον κάνει υπουργό Οικονομικών δίνοντάς του λευκή επιταγή για την διαπραγμάτευση με την Ευρώπη. Το αποτέλεσμα είναι 100δις ζημιά, τα capital controls που ακόμα υπάρχουν και δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις, τις εξαγωγές κτλ».

Κλείνοντας τόνισε πως πρέπει να αποδεχτούμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση. «Όλες οι αντιπολιτεύσεις, ο Σαμαράς με τα Ζάππεια, ο Τσίπρας με τα νταούλια που θα έπαιζε και θα χόρευαν οι αγορές, λέγανε συγκεκριμένα πράγματα τα οποία στη συνέχεια τα αναίρεσαν. Απεδείχθη ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει κι αυτός είναι η εξυπηρέτηση των χρεών και η ανάπτυξη. Δεν χρειάζονται ούτε πανηγυρισμοί ούτε καταστροφολογίες. Χρειάζεται ψυχραιμία και  προσπάθεια για να χτίσουμε  ένα βιώσιμο, λογικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Το σημαντικό είναι να πιστέψουμε όλοι – γιατί ένα μεγάλο μέρος του λαού πίστεψε ότι υπάρχει ένας θαυματουργός τρόπος να βγούμε από δω που μπλέξαμε – ότι δεν υπάρχουν θαύματα και να αρχίσουμε να παράγουμε καινούριο πλούτο».