Με λαμπρότητα η εορτή της πολιούχου Αγίας Παρασκευής στα Φάρσαλα – (pics)

Με κάθε λαμπρότητα, επισημότητα και θεία κατάνυξη εορτάζεται σήμερα παραμονή και αύριο ανήμερα, η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Τιμοθέου της Ιεράς Μητροπόλης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και στη συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής η οποία κατέληξε μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης στην πλατεία Δημαρχείου και εν συνεχεία, επιστροφή της Ιεράς Εικόνας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, μέσω της οδού Λαμίας.

Δείτε το βίντεο

Την πομπή συνόδευσε η φιλαρμονική της πόλης, επίσημοι και πλήθος πιστών. Στην πλατεία Δημαρχείου τελέστηκε δέηση από ιερείς, χοροστατούντος του αρχιερατικού κ. Καλλιώρα και του Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Το παρόν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, η επικεφαλής της ελάσσονος  αντιπολίτευσης  στο δήμο Φαρσάλων κα. Μαρία Ίφου, ο διοικητης της 61ΜΕ, ο διοικητής  και υποδιοικητης του ΑΤ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, ιερείς, πλήθος κόσμου και πιστών.

Έπειτα ακολούθησε δημοτικό γλέντι στην πλατεία Λαού, με την συμμετοχή του Φαρσαλινού κ. Δημήτρη Χατζηπλή με την ορχήστρα του. Ανήμερα της εορτής (26/07) θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα του Αλέξανδρου Ζάντζα.

Δείτε το βίντεο

Δείτε μεγάλο μέρος της εκδήλωσης από τον Κώστα Αντωνόπουλο