Ξεμένει από νερό η Ρώμη

Με διακοπή νερού απειλείται η Ρώμη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αν δεν έχει βρεθεί λύση για την παροχή νερού σε σπίτια πάνω από ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, από τις 27 Ιουλίου κι έπειτα οι διακοπές του νερού θα φτάσουν μέχρι και τις οκτώ ώρες.

Κυριότερη αιτία είναι η μείωση της στάθμης του νερού της λίμνης Μπρατσιάνο, η οποία πέφτει συνεχώς τους τελευταίους μήνες.

Για το λόγο αυτόν, η  χρήση του νερού θα πρέπει προς το παρόν να διακοπεί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η Βιρτζίνια Ράτζι, δήμαρχος της Ρώμης, ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης σε νοσοκομεία, στις εμπορικές επιχειρήσεις, στα σπίτια των πολιτών και στην Πυροσβεστική.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι, αν θα γίνει εφικτή η εύρεση λύσης μέσα στις επόμενες μέρες, με συνεννόηση της περιφέρειας, του Δήμου, της εταιρείας που έχει την ευθύνη της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και της άρδευσης της Ρώμης.

Κι ενώ η κυβέρνηση της Ιταλίας δεσμεύτηκε να δραστηριοποιηθεί και να εργαστεί με στόχο την εξεύρεση λύσης, ο επικεφαλής της εταιρείας ύδρευσης της χώρας εκτιμά ότι,  «μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια εναλλακτική οδός, η οποία να μην προβλέπει διακοπές στην παροχή νερού».

Πηγή: ant1news.gr