Κέλλας: ο χρόνος δεν σβήνει την θυσία των Κυπρίων αδερφών

«Οι εξελίξεις στο ενεργειακό ζήτημα στέλνουν σαφέστατο μήνυμα ότι η ανεξάρτητη Κύπρος, ως κράτος μέλος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί και πρέπει να καθορίζει το μέλλον της ασχέτως βούλησης του τουρκικού παράγοντα».

Τα παραπάνω σημειώνει μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με αφορμή τη “μαύρη” επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σε μήνυμά του επ’ αφορμή των εκδηλώσεων χρέους, μνήμης και τιμής  των αθανάτων ηρώων που έπεσαν για την Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στη Λάρισα, ο κ. Κέλλας τονίζει τα εξής:

«Τα 43 χρόνια που έχουν περάσει από τα  μαύρα γεγονότα εκείνου του Ιουλίου του 1974 δεν έχουν αλλοιώσει τίποτα από τις θύμησες, που σημάδεψαν τη ζωή και την ιστορία της Κύπρου.  Είναι χρέος όλων μας να μην αφήσουμε το χρόνο να σβήσει τη θυσία των ηρώων.

Επιτρέψτε μου σ’ αυτό το σημείο κάποιες παρατηρήσεις αναφορικά με την επικαιρότητα, που “ακουμπά” πρωτίστως το Κυπριακό ζήτημα:

Η έκβαση στο ενεργειακό ζήτημα της Κύπρου έχει οδηγήσει την Τουρκία σε δυσμενή διεθνώς θέση, καθώς πέραν των λεονταρισμών σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι διεθνείς συμμαχίες που αναπτύχθηκαν οδηγούν σε τουρκική υποχώρηση σε ότι αφορά τις πάγιες παράλογες αξιώσεις των γειτόνων μας.

Οι εξελίξεις αυτές στέλνουν παράλληλα ένα σαφέστατο μήνυμα ότι η ανεξάρτητη Κύπρος, ως κράτος μέλος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί και πρέπει να καθορίζει το μέλλον της ασχέτως βούλησης του τουρκικού παράγοντα.

Θα μου επιτρέψετε να τονίσω ακόμη πως ο υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο έγιναν οι χειρισμοί από την κυπριακή πλευρά σε ότι αφορά το ενεργειακό, οφείλουν να αποτελέσουν υπόδειγμα και για εμάς του Ελλαδίτες.

Οι Κύπριοι πρώτα σχεδιάζουν, υλοποιούν και μετά ανακοινώνουν –συλλογικά και με συνέχεια και συνέπεια – σε αντίθεση με μας που κάνουμε το αντίθετο, τις περισσότερες φορές μάλιστα, ανεπιτυχώς.

Θερμά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Αιωνία η μνήμη των πεσόντων ηρώων της Κύπρου».