Μπαργιώτας: 72 τροχαία την τελευταία 5ετία στην ε.ο. Φαρσάλων – Λάρισας

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας με θέμα: «Αναγκαία η εξεύρεση χρηματοδότησης για την επισκευή επικίνδυνων κακοτεχνιών του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων».

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

«Ο οδικός άξονας Λάρισας – Φαρσάλων έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου με πλήθος τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια να επιβεβαιώνουν τη θλιβερή εξέλιξη. Όπως πιστοποιούν τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, την τελευταία πενταετία τα θανατηφόρα τροχαία ανήλθαν σε 8, τα τροχαία με τραυματίες σε 19 (13 από αυτά με ελαφρύ τραυματισμό και 6 με σοβαρούς), ενώ έγιναν και 72 τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές. Και ενώ τα τροχαία ατυχήματα είναι δεδομένα, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Υπήρξαν περιορισμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας, ωστόσο είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο, κλειστό αυτοκινητόδρομο, στα πρότυπα του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων. Το οδόστρωμα είναι γεμάτο ρωγμές και λακκούβες, που όταν βρέχει, τα νερά λιμνάζουν με αποτέλεσμα να μην είναι ορατές και να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκτροπής οχημάτων. Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το συμβάν με τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουνίου στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου διακόπηκε η ροή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο λόγω χειμάρρων που κατέκλεισαν το οδόστρωμα με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών.

Η αυξημένη κίνηση στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο τα χρόνια της κρίσης, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες και επαγγελματίες επιλέγουν τη συγκεκριμένη διαδρομή ως συντομότερη και οικονομικότερη σε σχέση με την Εθνική Οδό, έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες φθορές και οι περιορισμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι προφανές ότι δεν επαρκούν και είναι απαραίτητο ο συγκεκριμένος οδικός άξονας να αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο, κλειστό αυτοκινητόδρομο, στα πρότυπα του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων. Ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Κώστας Μπαργιώτας, μετά και την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημαρχείο Φαρσάλων, καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με τα ακόλουθα ερωτήματα: α) Που οφείλεται η επισκευαστική αμέλεια από τη στιγμή που το πρόβλημα είναι ήδη σε γνώση του Υπουργείου, β) σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να προληφθούν θανατηφόρα τροχαία, τραυματισμοί και υλικές ζημίες και γ) δεδομένης της αδυναμίας χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τις απαραίτητες επισκευές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Λάρισας – Φαρσάλων, αν έχει προβεί σε ενέργειες/επαφές για την εξεύρεση χρηματοδότησης;»

Πηγή: larissanet.gr