Τουρκική πρόκληση σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τουρκική πρόκληση σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώθηκε σήμερα, εντασσόμενη στη γνωστή και αυξανόμενη ρητορική προκλήσεων από πλευράς της Άγκυρας.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για “διπλή παρενόχληση”, με το πρώτο περιστατικό να αφορά το αεροσκάφος Εμπραέρ που μετέφερε τον Προκόπη Παυλόπουλο και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενώ προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση, οι πιλότοι του ενημερώθηκαν από χειριστές τουρκικών ραντάρ ότι το προεδρικό αεροσκάφος παραβιάζει τον “τουρκικό εναέριο χώρο”! Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απο τις πλέον αρμόδιες πηγές, το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Αυτό που όντως συνέβη, είναι η πρόκληση του Τούρκων, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους χειριστές του ελικοπτέρου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι “η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR”, παρά το γεγονός ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τα φυλάκια των ακριτικών νησιών.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ επισκέφθηκαν το 549 Τάγμα Εθνοφυλακής στη Σύμη, καθώς και την Πυραυλάκατο «ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ» που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού στο πλαίσιο της αποστολής της.

Η αποστολή, με επικεφαλής τον Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκε αργά το απόγευμα και την 96 ΑΔΤΕ, στην Χίο, όπου και θα διανυκτερεύσει. Το πρωί θα επισκεφθούν την δύναμη στο φυλάκιο της Παναγιάς, στις Οινούσσες, καθώς και την Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Πηγή: ant1news.gr