Ερωτήσεις Τασόκα, Αρσενόπουλου και Γκατζόγια στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (11/07) απαντήθηκαν σχετικές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που αφορούσαν σε διάφορα θέματα.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κων/νος Τασόκας αναφέρθηκε στα εξής θέματα:

α) Στην πυροπροστασία και την προστασία του αλσυλλίου της πόλης,

β) στα οχήματα που έχει παραλάβει ο Δήμος από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους και τα οποία παραμένουν ανενεργά,

γ) για την παιδική χαρά δίπλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο,

δ) για την ασφαλτόστρωση δρόμων

ε) για το μνημείο που βρίσκεται στον Άγιο Αντώνιο και την αλλαγή του ονόματος του

στ) για το Χαντάκι στο δρόμο του Αχιλλείου (πλησίον της δεξαμενής) που πρέπει να καθαριστεί.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας ζήτησε να πληροφορηθεί: α) αν υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δήμο για τις ημέρες του καύσωνα και β) γιατί δεν λειτουργεί η δεξαμενή πυρόσβεσης που βρίσκεται στα Βρυσιά.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Αρσενόπουλος αναφέρθηκε στο ΚΔΑΠ και τη μείωση των αιθουσών για να στεγαστεί η Μουσική Ορχήστρα Νέων Φαρσάλων που ιδρύθηκε πρόσφατα.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων απαντώντας στα θέματα αυτά ανέφερε ότι ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για την προστασία του αλσυλλίου που είναι πηγή ζωής για την πόλη (με ίδια μέσα) αφού το ποσόν που διαθέτει η Πολιτεία είναι μικρό, ενώ έκανε αναφορά και για τις κτηνοτροφικές μονάδες (450 τον αριθμό) για τις οποίες τόνισε ότι πρέπει μόνοι τους οι κτηνοτρόφοι να καθαρίζουν την περιοχή και να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τις επιχειρήσεις τους, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο ο Δήμος να κάνει κάτι το συγκεκριμένο θέμα.

Για τα οχήματα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Χολέβας, ότι 4 από αυτά έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και θα τεθούν στη διάθεση του Δήμου, ενώ κάποια άλλα είναι ανενεργά προς το παρόν.

Η παιδική χαρά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο θα καταργηθεί γιατί πλέον δεν εξυπηρετεί την περιοχή, το χαντάκι στην περιοχή της δεξαμενής (δρόμος Αχιλλείου) θα καθαριστεί σε λίγες ημέρες, η ασφαλτόστρωση δρόμων είναι σε αναμονή λόγω γραφειοκρατίας, ενώ για το μνημείο στον Άγιο Αντώνιο τόνισε δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο  μνημείο μάλιστα αναφέρθηκε στην αίθουσα από κάποιους οτι βρίσκεται εντός εκκλησιαστικού χώρου και έκανε λόγω οτι θα εξεταστεί το θέμα με την εκκλησιαστική επιτροπή.

Ο Δήμος τόνισε ότι έχει κλιματιζόμενη αίθουσα στο ΚΑΠΗ στην είσοδο της πόλης, ενώ για τη δεξαμενή πυρόσβεσης στα Βρυσιά δεν έχει ενημέρωση σχετική ενημέρωση και έδωσε εντολή να εξετασθεί το θέμα και να συζητηθεί με τον πρόεδρο της τ.κ. στα Βρυσιά.

Τέλος, για το ΚΔΑΠ επισήμανε ότι για την καλύτερη λειτουργία του θα μεταφερθεί η μια από τις δυο αίθουσες στο πρώην 5ο Δημοτικό Σχολείο που έχει καταργηθεί.