Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 10η γιορτή «Σταριού» το Σάββατο 1 Ιουλίου στο Μ. Ευύδριο και στον προαύλιο χώρο του πρώην Δήμου Ενιπέα. Την γιορτή διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευυδρίου, υπό την αιγίδα την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πλήθος κόσμου (συγκεκριμένα περίπου στα 1.200) έσπευσε στην συγκεκριμένη εκδήλωση και σε όλους σερβιρίστηκε δωρεάν ο πατροπαράδοτος τραχανάς με πρόβειο τον οποίο απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι στο χώρο της πλατείας.
Σε ένα σύντομο χαιρετισμό τους το ΔΣ και πρόεδρος του Συλλόγου, αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που και φέτος συνέβαλε στην επιτυχή διοργάνωση ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στους χορηγούς της εκδήλωσης και να τους ευχαριστήσουν.
Αναφερόμενος στην ιστορία του σιταριού ο πρόεδρος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Σήμερα γιορτάζουμε για 10η συνεχόμενη χρονιά το σιτάρι. Το σιτάρι είναι ένα προϊόν που έθρεψε και συνεχίζει να θρέφει εδώ και εκατομμύρια χρόνια τον άνθρωπο. Από τις πιο πλούσιες οικογένειες ως τις πιο φτωχές. Από αρχαιοτάτων χρόνων το σιτάρι υπήρξε και υπάρχει μία καλλιέργεια η οποία βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και τα προϊόντα τόπου είναι είδη βασικής ανάγκης στη διατροφή μας.
Σημαντική αναφορά έκανε λέγοντας ότι: “από την πρώτη φορά δεν εμπορευματοποιούμε την παράδοση και δεν βάζουμε είσοδο.”
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την συνοδεία λαϊκοδημοτικής ορχήστρας όπου συμμετείχαν τα χορευτικά Σταυρού, Δασοχωρίου Σοφάδων, και συλλόγου Ντόπιων ο Ενιπέας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλομπάτσιος ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Τύμπας, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων κ. Μπαμπανίκας, Τριανταφύλλου, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ.Τσιτσικλής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Μεγάλοι χορηγοί Μέλισσα Κίκιζας, θεριζοαλωνιστικό συγκρότημα Γιαχνής – Γεροντόπουλος – Δημακόπουλος, Συνεταιρισμός Φαρσάλων Γη, Αγροσυμβουλή Ντοκούλης Δημήτρης.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους κατοίκους του χωρίου που βοήθησαν για την εκδήλωση και ειδικότερα την αρτοποιία Ζάντζα (ψωμί), τον Αντώνη Ζάντζα (κάρβουνα), του κτηνοτρόφους για την προσφορά των προβατίνων, όπως επίσης και την βιοτεχνία ΑΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ για την προσφορά κρεάτων προς τα χορευτικά τμήματα.
*φωτογραφίες από τον κ. Κώστα Αντωνόπουλος