Αθλητής από τα Βασιλικά Φαρσάλων έφτασε τα 100 μετάλλια στις πολεμικές τέχνες

Στο εξαιρετικά σπάνιο  αθλητικό επίτευγμα των 100 μεταλλίων  έφτασε ο διεθνής αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς  στις πολεμικές τέχνες Ταεκβοντό & Κικ Μπόξινγκ.

Τα δύο τελευταία που του ”έλειπαν” τα κατέκτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άμμου της  Ε.Ο.Τ.Κ. στο αγώνισμα  κικ μπόξινγκ, στην παραλία Αρετσού 18/6,( χρυσός  στην κατηγορία του  εώς 80κ, χάλκινος στην open κατηγορία).

Ο Κεχαγιάς  κατάγεται από τα Ανω Βασιλικά  αλλά ζει και προπονείται  στο Βόλο.

βασιλικα--2                                                                                                                                                                                    Στο σύνολο των μεταλλίων του συμπεριλαμβάνονται κατακτήσεις από Διασυλλογικούς αγώνες, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Κύπελλα Ελλάδος, Διεθνή τουρνουά, ενώ με την εθνική Ελλάδος  κατάφερε να πανηγυρίσει μετάλλια σε Βαλκανικά, Πανευρωπα’ι’κά  και  Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η αθλητική  ιστορία του Κεχαγιά  ξεκινάει από το παίδων 1989 και μέχρι το 1993 οι επιτυχίες του ήταν αποκαρδιοτικές, αφού αριθμούσε μόλις 3 διασυλλογικά, από κει και μετά έχοντας υπομονή και κάνοντας προπόνηση με μεγάλους αθλητές οι προσπάθειές του άρχισαν καρποφορούν έχοντας ραγδαία άνοδο στην αποδοσή του και συνάμα και οι διακρίσεις.                                                                                                                                                                                       -Στις επιτυχίες στο Ταεκβοντό  τον βοήθησαν οι  προπονητές  Ιωάννης  Σταματίου του Α.Σ. Ν. Ιωνίας Βόλου και  Αποστόλης Φιλίππου του Α.Σ. Χιλιαδού Βόλου.

Γνωστοί συναθλητές του Κεχαγιά  υπήρξαν  ο Βαλκανιονίκης  Δημήτρης Τόρης,  (συναθλητές στην εθνική)  Κώστας Ποζαπαλίδης, Ιωάννης Πυργέλης που είναι σήμερα προπονητές στο Α.Σ. ”Νικόμαχος” Βόλου,  Α.Σ.”Ακαδημία” Βόλου,  Α.Σ. ”Αιχμή” Βόλου αντίστοιχα.

Επίσης συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια Προπόνηση εξελίξεως ανάμεσα με τους Ολυμπιονίκες Μιχάλη Μουρούτσο και Αλέξανδρο Νικολαίδη, ενώ έχει προπονηθεί αρκετές φορές  υπό την καθοδήγηση του πρωταθλητή  και πρώην  προπονητή της Εθνικής Ελλάδος  τον Αποστόλη  Ιακωβάκη από την Λάρισα.

-Στις επιτυχίες στο Κικ μπόξινγκ τον βοήθησαν οι προπονητές   Νίκος  Πελνίδης  Α.Σ.”Μαχών” Θεσ/κης,   Κώστας  Μανιάρης Α.Σ. ”Δύναμη” Τριανδρίας και  Α.Σ.”Μ. Αλέξανδρος” Βόλου.

Στα επιλεγμένα σεμινάρια Προπόνηση εξελίξεως που συμμετείχε ήταν υπό την καθοδήγηση του  Ελληνα θρύλο στο  Κικ μπόξινγκ,  τον παγκόσμιο πρωταθλητή από την Καβάλα  Πάρη Βασιλικό και τον Ολλανδό χωρίς συστάσεις  Ερνέστο Χούστ, ενώ για την ενδυνάμωση των μυών του προπονούταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο γυμναστήριο  του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Βody-building Βασίλη Ζαχείλα.

Επίσης ένα μικρό πέρασμα έκανε και από την σχολή πυγμαχίας  Α.Σ.” Νέοι Αργοναύτες”Βόλου με προπονητή τον Μάριο Ρηγάκη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα 100 μετάλλια που έχει κατακτήσει εώς τώρα ο Κεχαγιάς τα 81 είναι χρυσά,τα 7αργυρά και τα  12χάλκινα ενώ τα 90  από αυτά τα έχει κατακτήσει  στις κατηγορίες ανδρών που έχουν και το  μεγαλύτερο  συντελεστή  δυσκολίας  από διοργανώσεις παίδων, εφήβων και νέων.

Ο φετινός χορηγός του Κεχαγιά σε όλους τους αγώνες είναι η  εταιρία φύλαξης T.S.P.G. Security του κ. Ανδρέα Βα’ι’σμένου.