“Χάλκινος” ο Τσιρίκος στις καταδύσεις

Το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση καταδύσεων από το 2008 πανηγυρίζει η Ελλάδα. «Δράστης» αυτής της επιτυχίας είναι ο Θάνος Τσιρίκος, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των καταδύσεων από τραμπολίνο 3μ. κατηγορίας Β΄, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων που διεξάγεται στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος είχε καταταγεί έβδομος στον πρωινό προκριματικό με 388,70 βαθμούς, συγκέντρωσε 402,10 βαθμούς στον τελικό και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας εκτός μεταλλίων τον Λευκορώσο Αλεξάντρ Μόλτσαν (399,95 βαθμοί). Το χρυσό μετάλλιο στα 3μ. κατηγορίας Β΄ πήρε ο Ισπανός Αντριάν Αμπαντία με 466,15 βαθμούς, ενώ την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ρώσος Μαξίμ Μαλοφέεφ με 446,85 βαθμούς.

Τα ελληνικά «χρώματα» είχαν κατακτήσει τρία χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καταδύσεων εφήβων/νεανίδων του 2008, το οποίο διεξήχθη στο Μινσκ.

«Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία για τον Έλληνα πρωταθλητή και συνολικά για τις ελληνικές καταδύσεις, οι οποίες παρά τις αντίξοες συνθήκες κρατούν τη σημαία ψηλά. Οι άνθρωποι των καταδύσεων είναι άνθρωποι με καρδιά και ψυχή και χωρίς υποδομές καταφέρνουν και συναγωνίζονται υπερδυνάμεις» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Φυρίγος, σύμφωνα με την koe.org.gr.

Ο σημερινός ήταν ο δεύτερος ατομικός τελικός για τον Τσιρίκο στην διοργάνωση, καθώς είχε προκριθεί και στον τελικό του σταθερού βατήρα, όπου κατέλαβε την έκτη θέση, χάνοντας το μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια. Αργότερα σήμερα (19:30) ο Τσιρίκος και ο Νίκος Μόλβαλης θα αγωνιστούν μαζί στις συγχρονισμένες καταδύσεις από τραμπολίνο 3μ.

Πηγή: ant1news.gr