«Αγαπώ την Ελλάδα και θα τη βοηθώ»

«Την Ελλάδα την αγαπάω. Τη βοηθάω και θα συνεχίσω να το κάνω». Αυτό το μήνυμα στήριξης και ελπίδας έστειλε στη χώρα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και μάλιστα σε ημέρες που παραμένουν κρίσιμες, μέσω του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Κώστα Αγοραστού, με τον οποίο είχε σύντομη αλλά ιδιαιτέρως εγκάρδια συνάντηση στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του 7ου συνεδρίου για την Πολιτική Συνοχή.

Ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Κομισιόν για τη στάση του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας βρήκε την ευκαιρία να τονίσει ότι «η ενίσχυση της Πολιτικής Συνοχής αποτελεί τη βάση της ενωμένης Ευρώπης». Αποτελεί συμπλήρωσε, «τη βάση για περισσότερες δουλειές, για ενίσχυση της Οικονομίας και για καλύτερη ζωή».

Παρούσα και η οικοδέσποινα του συνεδρίου Κορίνα Κρέτσου, επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, η οποία άκουσε με χαρά τον κ. Γιούνκερ να διαβεβαιώνει τον κ. Αγοραστό ότι η «κοινωνική Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα» και πως «στόχος είναι ο διπλασιασμός των πόρων του EFSI για την Πολιτική Συνοχής».

Από την πλευρά του ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος γνωρίζεται με τον πρόεδρο της Ε. Ε. καθώς είχαν αρκετές συναντήσεις στο παρελθόν, ανέπτυξε επιγραμματικά την άποψή του ότι «στην αξιολόγηση της κατανομής κονδυλίων για την Πολιτική Συνοχής πρέπει να προσμετρώνται και οι κοινωνικοί δείκτες και όχι μόνον το ΑΕΠ», υπογραμμίζοντας ότι «η παραγωγή, οι επενδύσεις και η άρση των ανισοτήτων αποτελούν κλειδιά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: eleftheria.gr