Κέρδισε την Τουρκία η Εθνική Γυναικών

Η Εθνική Γυναικών ζει ιστορικές στιγμές στο Ευρωμπάσκετ, το οποίο διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει μετάλλιο, για πρώτη φορά στη διοργάνωση, και άπαντες προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την μεγάλη επιτυχία που έχουν σημειώσει.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας συγχαίρει τα «χρυσά» κορίτσια που έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα, κερδίζοντας την Τουρκία 84-55.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φτάνει στους «4» της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα γίνει στην Ισπανία (22-30/9).

“Κορίτσια, μας κάνατε ξανά περήφανους!”, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του στην Εθνική Γυναικών για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Συγχαρητήρια έδωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στις διεθνείς παίκτριες της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πράγας.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Εθνική γυναικών για την πρόκρισή της στις «4» καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Πράγα. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά επικράτησαν κατά κράτος της Τουρκίας και πήραν πανάξια πρόκριση, επιτυχία που συνιστά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι ευχές όλων μας είναι με τις διεθνείς μας στην προσπάθειά τους να ανέβουν ακόμα ψηλότερα, κατατάσσοντας πλέον και το γυναικείο μπάσκετ στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Μπράβο σε όλους, αθλήτριες, προπονητές και Ομοσπονδία», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για την επιτυχία τους απέναντι στην Τουρκία.

«Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών που κέρδισε την Τουρκία και πάει στους 4. Μπράβο στα κορίτσια μας» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.