Λονδίνο: βαν έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός της νεάς επίθεσης στο Λονδίνο, όπου ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών, σε βόρειο προάστιο της βρετανικής πρωτεύουσας. Το περιστατικό έγινε στις 0:15 τη νύχτα σε περιοχή του Λονδίνου κοντά σε δύο τζαμιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τερέζας Μέι, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως “πιθανή τρομοκρατική ενέργεια”, ενώ όπως γνωστοποίησε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, γνωστό ως “COBRA”.

Ο οδηγός του βαν έπεσε πάνω στο πλήθος, που μόλις είχε τελειώσει τη βραδινή προσευχή του, τα μεσάνυχτα. Mάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε: “Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους”.

Αμέσως μετά το σκηνικό,  οι προσκυνητές ακινητοποίησαν τον δράστη, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει, όμως ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο δεν τον άφησε.

H Daily Mail δημοσιεύει μία φωτογραφία από το Twitter, αναφέροντας ότι πρόκειται για τον δράστη.

Ο 48χρονος συλληφθείς, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, οδηγήθηκε σε νοσοκομείο, για την εξέταση της ψυχικής του υγείας.

Αρχικές αναφορές ότι υπήρχαν ακόμα δύο άτομα μέσα στο βαν, τα οποία έφυγαν τρέχοντας από το σημείο, διαψεύονται από την Αστυνομία.

Η Μουσουλμανική Ένωση της Βρετανίας καταδίκασε το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε “τρομοκρατική επίθεση”, ζητώντας αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα τζαμία, ιδίως αυτή την περίοδο που τελειώνει το Ραμαζάνι.

Το περιστατικό έγινε στο βόρειο Λονδίνο, λίγο πριν από το Πάρκο Finsbury και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, στων οποίων τις έρευνες συνδράμει η Αντιτρομοκρατική.

Αυτό που τώρα ερευνάται είναι αν το βαν έπεσε επί τούτου στο πλήθος ή αν πρόκειται για κάποιο ατύχημα.

Η Τερέζα Μέι σε σχετική δήλωσή της έκανε λόγο για «φριχτό περιστατικό», προσθέτοντας πως «όλες οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που τραυματίστηκαν, τους αγαπημένους τους και των ομάδων εκτάκτου ανάγκης που βρίσκονται στο σημείο».

Πηγή: ant1news.gr