Λονδίνο: μεγάλη φωτιά σε ουρανοξύστη (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη 1:15, τοπική ώρα, σε ουρανοξύστη στο δυτικό Λονδίνο, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για παγιδευμένους ανθρώπους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αρκετοί είναι οι άνθρωποι που περιθάλπτονται ως τραυματίες. H Υπηρεσία Ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι 30 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ επί τόπου βρίσκονται 20 ασθενοφόρα.

Στον πύργο Grenfell (Γκρένφελ) έχουν σπεύσει περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που έχει φωτιστεί όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ υπάρχουν φόβοι για κατάρρευση του 27όροφου κτηρίου.

Στο κτήριο στεγάζονται γραφεία αλλά και 120 διαμερίσματα και από την αρχή έχει εκκενωθεί από τους πάνω από 200 κατοίκους του, ενώ οι Αρχές έχουν αποκλείσει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.

Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε στο δεύτερο όροφο, από διευκρίνιστες αιτίες και μέσα σε δύο ώρες τύλιξε στις φλόγες ολόκληρο το κτήριο, ενώ οι πυροσβέστες είναι αδύνατον να φτάσουν στους πάνω ορόφους.

Κάτοικοι των διαμερισμάτων που κατάφεραν να βγουν από το κτήριο καταγγέλλουν ότι δεν χτύπησε κανένας συναγερμός όταν ξέσπασε η φωτιά, καθώς και κανένας να τους ειδοποιήσει ότι έπρεπε να εκκενώσουν το κτήριο.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς πρόκειται για κτήριο που χτίστηκε στη δεκαετία του 1970, χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπήρχε χώρος για τα οχήματα της Πυροσβεστικής να πλησιάσουν.

Ζωντανή εικόνα από το σημείο

Δείτε βίντεο

Πηγή: ant1news.gr