Ζυμαρικά με λουκάνικα Φαρσάλων και Μουστάρδα

Ζυμαρικά και λουκάνικα μαζί, δύσκολα αντιστέκεσαι σ’ αυτό τον χορταστικό και γευστικό πειρασμό.

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες ή ριγκατόνι
  • 700 γρ. λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 1 πρέζα κάρυ
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού – ψιλοκομμένα
  • πεκορίνο για το σερβίρισμα

Βήματα

  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και τις στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, και όταν μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι, το κάρυ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
  • Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα pasmageirevontas.gr