Ζυμαρικά και λουκάνικα μαζί, δύσκολα αντιστέκεσαι σ’ αυτό τον χορταστικό και γευστικό πειρασμό.
Υλικά
- 1 πακέτο πένες ή ριγκατόνι
- 700 γρ. λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα, κομμένα σε ροδέλες
- 3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- 1 πρέζα κάρυ
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού – ψιλοκομμένα
- πεκορίνο για το σερβίρισμα
Βήματα
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, και όταν μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι, το κάρυ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
- Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.