Ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας τη Μεγάλη Δευτέρα, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα στη Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση του στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο να φτάνει τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 21 βαθμούς κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 21 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο ανατολικοί, νοτιοανατολικοί με την ένταση τους να φτάνει και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 8 ως 22 βαθμούς κελσίου, αλλά στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 22 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Τρίτη 11/04/2017

Την μεγάλη Τρίτη στα νότια περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη και από αργά τη νύχτα στα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, με σποραδικές βροχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βόρειοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.