Και τώρα Πρωτάθλημα…

Την ήττα με σκορ 1-0 δέχθηκε από τον Ποσειδών Νέων Πόρων ο Αχιλλέας Φαρσάλων στο παιχνίδι της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου το οποίο διεξήχθη στην έδρα των Πόρων.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ--3

Οι “Μυρμιδόνες” στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του και έχασαν αρκετές ευκαιρίες με κορυφαία την διπλή ευκαιρία των Λόλα και Παλάσκα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ποσειδώνας είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στην μεγαλύτερη διάρκεια του και κατάφερε με σκόρερ τον Καλαμπάκα να πάρει την νίκη – πρόκριση.

Α ημίχρονο

Στο 2′ σουτ του Βούλγαρη από τα όρια της περιοχής έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Ποσειδώνα.

Στο 5′ κούρσα του Κυρτέγου από τα δεξιά πλασέ του Γκανάβα μόλις άουτ.

Στο 10′ ο Κυρτέγος και πάλι έκανε ωραία ατομική προσπάθεια ο Γκανάβας βρέθηκε απέναντι στον Ντάλλα με τον τερματοφύλακα των “Μυρμιδόνων” να τον νικάει στο τετ α τετ και να διώχνει με τις γροθιές.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ--6

Στο 13′ σπουδαία διπλή ευκαιρία για τον Αχιλλέα. Ο Βούλγαρης έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση από τα αριστερά έκανε όμορφη σέντρα ο Λόλας έκανε το σουτ ο τερματοφύλακας του Ποσειδώνα έδιωξε η μπάλα κατέληξε στον Παλάσκα το πλασέ του τελευταίου όμως έδιωξαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Συνεχής πολιορκία από την ομάδα του Τάκη Παραφέστα και στο 15′ χάνεται ακόμη μία ευκαιρία.
Οι Νάστας και Παλάσκας συνδυάστηκαν όμορφα η μπάλα κατέληξε στον Λόλα έξω από την περιοχή αυτός έκανε το σουτ όμως ο Ταταρίδης μπλόκαρε.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι κιτρινόμαυροι έχασαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βούλγαρης βγήκε πολύ γρήγορα μπροστά από τα αριστερά σύγκλινε έκανε και το δυνατό σουτ όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 38 λεπτό έπειτα από σέντρα του Περήφανου από την δεξιά πτέρυγα, ο Παλάσκας έκανε το κοντρόλ μέσα από την μικρή περιοχή, όμως πριν προλάβει να σουτάρει έδιωξε ο αμυντικός του Ποσειδών με προβολή σε κόρνερ.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ--2

Λίγο πριν την λήξη του α’ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν εκ νέου τον χώρο του κέντρου και προσπάθησαν με την σειρά τους να απειλήσουν την εστία του Ντάλλα και στο 42′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καλαμπάκας βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και ο Ντάλλας μπλόκαρε εύκολα.

Με την ισοπαλία οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με τον Αχιλλέα να χάνει κάποιες καλές στιγμές με τους Βούλγαρη και Λόλα κατά κύριο λόγο, όμως εν συνεχεία ο Ποσειδώνας ισορρόπησε την αναμέτρηση και έχασε και αυτός κάποιες καλές στιγμές όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει.

Β ημίχρονο

Η φάση της πρόκρισης για τον Ποσειδών ήταν στο 70′ όταν ο Κυρτέγος πήρε την μπάλα από τον χώρο του κέντρου έκανε την σέντρα στα αριστερά εκεί ήταν ο Καλαμπάκας ο οποίος πέρασε τον Περήφανο και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Μεγάλη ευκαιρία στο 82′ για την ισοφάριση. Ο Κακαζούκης έκανε το γέμισμα από τον χώρο του κέντρου ο Λόλας έκανε αρχικά την κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στον Παλάσκα ο οποίος τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, ο Τλούπας προσπάθησε να βάλει την προβολή όμως οι αμυντικοί του Ποσειδώνα έδιωξαν σε κόρνερ.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-

Στο 90′ ο Κυρτέγος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και προσπάθησε να κρεμάσει τον Ντάλλα όμως ο κίπερ μπλόκαρε σταθερά στην τελευταία καλή ευκαιρία του Αχιλλέας

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και ο Αχιλλέας Φαρσάλων αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού των κυπελλούχων με σκορ 1-0.

Οι Συνθέσεις

ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ--5

Ποσειδών Ν.Π (Παναγιώτης​ Παρασίδης): Ταταρίδης, Τροΐρης, Αποστολίδης, Γκανάβας (90′ Γιαπιτζής.), Κυρτέγος, Καλαμπάκας (94′ Ταντής.), Κολαξίδης, Ζδούγκας, Γαλάνης (84′ Παυλίδης), Κατσαρός.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ--4

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Ντάλλας, Κουμπούρας, Οικονόμου, Κακαζούκης, Περήφανος (74′ Ρέψης), Μανιώτης, Νεμπεγλέρας, Νάστας (63′ Τλούπας), Λόλας, Βούλγαρης (80′ Καραμπούζης), Παλάσκας.

Άλκης Σούρλας