Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Δεκτή έγινε η πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από πέντε χρόνια κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του πρώην Υπουργού έγινε αποδεκτή με οριακή πλειοψηφία της έδρας, τρεις υπέρ και  δύο κατά , και μετά από θετική εισήγηση της Εισαγγελίας όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ant1news.gr.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίζεται λόγω της σοβαρής κατάταστασης της υγείας του, καθώς τυχόν συνέχιση κράτησής του θα συνιστούσε σοβαρό κίνδυνο.

Η εισαγγελική λειτουργός, πρότεινε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του, έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, με το επιχείρημα ότι η συνέχιση της κράτησής του θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

«Ο κατηγορούμενος, ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».
Ο πρώην Υπουργός δεν ήταν παρών στο Εφετείο, καθώς νοσηλεύεται  στην καρδιολογική κλινική του Ιπποκρατείου πρώην Υπουργός. Παρούσα, ωστόσο, ήταν η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη,  η οποία είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Πηγή: www.ant1news.gr