Αύριο η πληρωμή συνδεδεμένης για σκληρό σιτάρι, όσπρια, ψυχανθή

Για τις επικείμενες πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων αλλά και των εκκρεμοτήτων της Βασικής Ενίσχυσης που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου, μίλησε στο ypaithros.gr ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Κέντρος.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο ίδιος: «λογικά μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα πιστωθούν τα χρήματα για τις πληρωμές των συνδεδεμένων καθεστώτων στο σκληρό σιτάρι, τα ψυχανθή και τα όσπρια. Η ενίσχυση που θα δοθεί στο σκληρό σιτάρι ορίστηκε στα 63,92 ευρώ/ εκτάριο (6,392 ευρώ/στρέμμα), στα κτηνοτροφικά ψυχανθή 161,83 ευρώ/εκτάριο (16,183 ευρώ/στρέμμα) και στα όσπρια 181,42 ευρώ/εκτάριο (18,142 ευρώ/στρέμμα).

Επειδή στα όσπρια και στα ψυχανθή τα στρέμματα αυξήθηκαν μειώθηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη με το σκληρό σιτάρι που είχαμε στρεμματική μείωση της καλλιέργειας με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ύψος της συνδεδεμένης».

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά την πληρωμή για το σπαράγγι επειδή δεν έχουμε ακόμα την ενδεικτική τιμή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί μαζί με την ειδική ενίσχυση βάμβακος μετά τις 20 Μαρτίου. Επίσης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές εκκρεμοτήτων της Βασικής Ενίσχυσης».

Πηγή: www.ypaithros.gr