Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κρεμμύδι
- 70 ml. ελαιόλαδο
- ζωμό κότας
- 70 ml. κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 λεμόνι (χυμό και το ξύσμα του)
- Ξύσμα και χυμο απο ένα πορτόκαλι
- αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Δοκιμάστε το με ένα αφράτο μπασμάτι. Η σάλτσα με τα γεμάτα αρώματα από το πορτοκάλι και το λεμόνι θα ποτίσουν το ρύζι!… Ακόμα κάθεστε;
Βήματα
- Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να σοταριστούν και να ροδοκοκκινίσουν.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε μια φορά και ρίχνουμε το κρασί, το χυμό και λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι ζωμό κότας και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 20 με 30 λεπτά.
- Φροντίζουμε στο τέλος να μείνει περίπου 10 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.