Κοτόπουλο με σάλτσα εσπεριδοειδών και μέλι

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 70 ml. ελαιόλαδο
  • ζωμό κότας
  • 70 ml. κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 λεμόνι (χυμό και το ξύσμα του)
  • Ξύσμα και χυμο απο ένα πορτόκαλι
  • αλάτι και πιπέρι

Πληροφορίες

Δοκιμάστε το με ένα αφράτο μπασμάτι. Η σάλτσα με τα γεμάτα αρώματα από  το πορτοκάλι και το λεμόνι θα ποτίσουν το ρύζι!… Ακόμα κάθεστε;

Βήματα

  1. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να σοταριστούν και να ροδοκοκκινίσουν.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύουμε μια φορά και ρίχνουμε το κρασί, το χυμό και λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι ζωμό κότας και σκεπάζουμε.
  4. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 20 με 30 λεπτά.
  5. Φροντίζουμε στο τέλος να μείνει περίπου 10 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο site μαγειρικής pasmageirevontas.gr