Οργισμένη αντίδραση Καμμένου για τους νεοσύλλεκτους με τον “Αλβανικό Αετό”

Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσε η υπόθεση των επτά νεοσύλλεκτων φαντάρων που δημοσίευσαν φωτογραφία τους στην οποία σχημάτιζαν με τα χεριά τους τον «Αλβανικό Αετό».

Ο Πάνος Καμμένος, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα στις ποινές που θα επιβληθούν στους πρωταγωνιστές του απαράδεκτου περιστατικού.

Άμεσα αντέδρασε και το Γενικό Επιτελείο Στρατού στη φωτογραφία, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του “αλβανικού αετού”, σύμβολο όσων υποστηρίζουν τις εθνικιστικές ανοησίες περί μεγάλης Αλβανίας..

Οι εικονιζόμενοι είναι νεοσύλλεκτοι, που παρουσιάσθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου, ενώ διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.

 Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες

Πηγή: www.ant1news.gr