Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, μόλις μία ώρα μετά τη δόνηση των 5,3 Ρίχτερ κι έναν μετασεισμό 3,2 Ρίχτερ.

Mόλις 11 λεπτά μετά τη δόνηση των 5,7 Ρίχτερ, ένας τρίτος σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ (σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο) σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία. Το εστιακό βάθος τις τρίτης δόνησης ήταν μόλις 10χλμ.

Η δόνηση των 5,7 Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 9 χλμ, ενώ η πρώτη, των 5,4 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ.

Το επίκεντρο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 110 χλμ. χιλιομέτρων βόρεια της Ρώμης (30 χλμ. νότιοδυτικά της πόλης ‘Ασκολι Πιτσένο).

Οι σεισμικές δόνησεις είχαν επίκεντρο στην κεντρική Ιταλία κι έγινα ιδιαίτερα αισθητές στην Ρώμη.

Μετά από την δεύτερη δόνηση εκκενώθηκε προληπτικά το μετρό της Ρώμης, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter φαίνονται εργαζόμενοι γραφείων που έχουν εκκενώσει τα κτήρια κι έχουν βγει στο δρόμο.

ιταλία σεισμός

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται κοντά στην περιοχή Αματρίτσε, όπου τον περασμένο Αύγουστο έχασαν τις ζωές τους περίπου 250 άνθρωποι από το σεισμό των 6,2 Ρίχτερ.

Τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο δοκιμάζονται από την σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί και είναι χωρίς ηλεκτρικό και φυσικό αέριο.

Πηγή: www.ant1news.gr