Ο καιρός στα Φάρσαλα και την Θεσσαλία

Σε λίγη ώρα σήμερα (11/01) η χιονόπτωση που έχει πλήξει την επαρχία Φαρσάλων και κατ’ επέκταση την Θεσσαλία θα σταματήσει και θα αφήσει ολικό παγετό και θερμοκρασίες έως -8 τα ξημερώματα.

Τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα με τον παγετό

Αναλυτικά ο καιρός στα σε όλη την επικράτεια

Την Πέμπτη στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και γρήγορα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη Μακεδονίας και τη Θράκη νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς  Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 13/01/2017

Την Παρασκευή στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες.