Σφοδρή χιονόπτωση σε Φάρσαλα & Θεσσαλία από Τετάρτη

Στα Φάρσαλα και κατ’ επέκταση στην Θεσσαλία θα έχουμε εξασθένιση της χιονόπτωσης από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10/01) και θα ξαναυπάρξει νέο κύμα χιονόπτωσης από τα δυτικά τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/01) το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις απογευματινές ώρες

Ξημερώματα Τετάρτης (11/01)

okairos_gr_rain-201701110600

Αναλυτικά για όλη την Ελλάδα

Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Παράλληλα, προβλέπεται παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός. Τοπικά θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις. Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

 

Πηγή: www.ant1news.gr - ΕΜΥ - okairos