Στοίχημα: Μιλάει… το “Μπαλαΐδος”

Πληθώρα επιλογών μας προσφέρει και το σημερινό κυριακάτικο κουπόνι, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε πεντάδα προτάσεων. Οι τέσσερις είναι ποδοσφαιρικές (από Ελλάδα, Ισπανία και Μεξικό), ενώ υπάρχει και μπασκετική πρόταση από τη VTB League.

Πίστη στη Θέλτα

Ξεκινάμε τα σημερινά προγνωστικά πάμε στοίχημα με τον Άσσο της Θέλτα επί της Μάλαγα σε απόδοση 1.92. Με πολύ θετική ψυχολογία θα μπει η Θέλτα στο σημερινό ματς με τη Μάλαγα. Έχει συνδυάσει με νίκες τα δύο τελευταία παιχνίδια της (αμφότερα για το Κύπελλο), με το μεσοβδόμαδο 1-4 επί της Βαλένθια να την καθιστά ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης (την προσεχή Πέμπτη η ρεβάνς στο «Μπαλαΐδος»). Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Θέλτα δίνει σήμερα το τρίτο σερί παιχνίδι της κόντρα σε ομάδα, στην οποία ντεμπουτάρει νέος προπονητής. Μονόδρομος η νίκη για το σύνολο του Μπερίτσο, καθώς έχει ηττηθεί στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος (0-3 από Σεβίλλη, 2-1 από Αθλέτικ Μπιλμπάο), ενώ παράλληλα μετρά μόνο ένα τρίποντο στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (1-1-3). Ταυτόχρονα, όμως, οι γηπεδούχοι έχουν πάρει τη νίκη στα 5/6 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους για τη λίγκα. Η Μάλαγα, από την πλευρά της, προσβλέπει σήμερα σε μία νέα αρχή, με τον «Γκάτο» Ρομέρο να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της. Το… ποτήρι ξεχείλισε για τον Χοακίν Καπαρός μετά τον αποκλεισμό από την Κόρδοβα στους «32» του Κυπέλλου Ισπανίας κι έτσι ο Ουρουγουανός Ρομέρο καλείται να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Σερί 1-3-1 «τρέχουν» οι Ανδαλουσιάνοι στην τελευταία πεντάδα αγώνων πρωταθλήματος, ενώ η λέξη «διπλό» αγνοείται τη φετινή σεζόν (0-4-4). «Θέλω να πορευτούμε όλοι μαζί με κλίμα ενότητας. Έχουμε γρήγορους παίκτες στην επίθεση και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά μέσα στην έδρα της Θέλτα», τόνισε με νόημα ο Ρομέρο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Μεγαλύτερο κίνητρο η Άτλας

Περνάμε τον… Ατλαντικό και μετακινούμαστε στο Μεξικό, όπου πηγαίνουμε με το Χ2 της Άτλας επί της Τολούκα σε απόδοση 2.05. Σταθερή αλλά ασυνεπής ήταν όλη την περασμένη χρονιά η Τολούκα, η οποία εν τέλει ολοκλήρωσε στην δέκατη θέση, δυο βαθμούς πίσω από την Λεόν και την τελευταία θέση των πλέι οφ. Η ομάδα του Ρολάντο Κρισάντε δεν βρίσκεται υπό το φόβο του υποβιβασμού φέτος, χάρη στην πολύ καλή συγκομιδή βαθμών της τα τελευταία τρία χρόνια, όμως εάν θέλει να διεκδικήσει κάτι, τότε πρέπει να βελτιωθεί. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να γίνει πιο επιθετική, καθώς μόλις πέντε ομάδες είχαν σκοράρει λιγότερα τέρματα από αυτή, την περασμένη σεζόν. Έχοντας ηττηθεί στα δυο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, η Τολούκα θέλει να ξεκινήσει με ένα θετικό αποτέλεσμα μπροστά στο κοινό της. Μια απογοητευτική σεζόν πραγματοποίησε στο Απερτούρα η Άτλας, κερδίζοντας μόλις τέσσερα παιχνίδια και τερματίζοντας στην 15η θέση με μόλις 19 βαθμούς. Όπως η Τολούκα, δεν κατάφερε να πετύχει αρκετά τέρματα, όμως η άφιξη των Γκουστάβο Αλουστίθα και Φιντέλ Μαρτίνεζ θα κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Έχουν περάσει 66 χρόνια από τότε που η Άτλας κατέκτησε τον ένα και μοναδικό της τίτλο στο πρωτάθλημα. Πολύ δύσκολα θα καταφέρει να δώσει ένα τέλος σε αυτή την αναμονή της για ένα δεύτερο πρωτάθλημα, φέτος, αλλά εάν ο τεχνικός Χοσέ Κρουζ οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ, αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό επίτευγμα. Θα φύγει με βαθμό ή βαθμούς η Άτλας.

Παραγωγικότητα στο “Ρομαρέδα”

Επιστρέφουμε στην Ισπανία για την αναμέτρηση της Σεγούντα Ντιβισιόν ανάμεσα στη Σαραγόσα και τη Χιρόνα. Over 2.5 η επιλογή μας, σε απόδοση 2.30. Πολύ ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση του «Ρομαρέδα», με τη γηπεδούχο Σαραγόσα να ψάχνει την τρίτη σερί νίκη της, προκειμένου να εισέλθει στη ζώνη των πλέι οφ. Η ομάδα της Αραγονίας έκλεισε το 2016 με τα σημαντικά τρίποντα επί των Οβιέδο (2-1) και Βαγιεκάνο (1-2), που έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο ηττών και μίας ισοπαλίας. Στο 3-1-0 το αήττητο σερί στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Η Χιρόνα, από την πλευρά της, αποτελεί μία από τις πιο σταθερές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Διεκδικεί με αξιώσεις την απευθείας άνοδο, ενώ φαντάζει σχεδόν σίγουρη η συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου. Στην 3η θέση του πίνακα βρίσκονται οι Καταλανοί, που διαθέτουν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Νικηφόρα τα 6/8 τελευταία ματς πρωταθλήματος (6-1-1), στο 2-0-2 το σερί στα τέσσερα τελευταία «εκτός».

Η… ψυχή του Ηρακλή

Ερχόμαστε εντός των συνόρων για το Διπλό Draw No Bet του Ηρακλή επί της Βέροιας σε απόδοση 2.09 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μία αναμέτρηση, η οποία αναβλήθηκε χθες λόγω κακοκαιρίας και υπάρχει η προσμονή ότι σήμερα θα διεξαχθεί κανονικά. Παιχνίδι δίχως «αύριο» είναι το σημερινό για τη Βέροια, που παίζει μόνο για τη νίκη αν θέλει να έχει ελπίδες παραμονής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο νέο έτος με ήττα, καθότι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Λάρισα, όπου μάλλον αδίκησαν τους εαυτούς τους. Εκμεταλλεύτηκαν το άγχος του αντιπάλου και προηγήθηκαν στο φινάλε του ημιχρόνου, είχαν ευκαιρίες για το 0-2, αλλά δύο ολιγωρίες της άμυνας έφεραν ισάριθμα τέρματα για τη Λάρισα στο δεύτερο μέρος κι ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο. «Αυτοκτονία» για τη Βέροια, που το μόνο που μπορεί να κρατήσει απ’ το ματς είναι η επιστροφή στα γκολ. Οι γηπεδούχοι παραμένουν η χειρότερη επίθεση της Σούπερλιγκ με 6 γκολ σε 13 ματς. Η ομάδα της Ημαθίας πορεύεται χωρίς νίκη στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές (0-5-5), έχει γενικά κακή εικόνα, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα αποφύγει τις δυσάρεστες καταστάσεις στο φινάλε της σεζόν. Ανήμπορος να ανακόψει την καθοδική πορεία ο Ηρακλής, έκανε ποδαρικό με το… αριστερό στο νέο έτος. Δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον πόντο στο εντός έδρας ματς με την Ξάνθη, όπου κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο και παρά το γεγονός ότι δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση, δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Έβγαλε πέναλτι ο Χουάντερσον στο πρώτο ημίχρονο, το γκολ ήρθε στο 58’ για τους Θρακιώτες, που έπαιξαν αμυντικά, δεν άφησαν τον Ηρακλή να απειλήσει και τα πάντα τελείωσαν στο 85’ με την άδικη αποβολή του Περόνε. Πιστεύουμε ότι ο “γηραιός” θα… βγάλει ψυχή σήμερα.

Over στην Αγία Πετρούπολη

Όσον αφορά το μπάσκετ, η επιλογή μας είναι το Over 167.5 πόντοι στο παιχνίδι της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την Κίμκι, σε απόδοση 1.83. Μετά τις ΤΣΣΚΑ, Ούνιξ, Κίμκι, Κουμπάν και Ζενίτ στην VTB υπάρχει το «χάος» δηλαδή ομάδες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πέντε κορυφαίες της φετινής περιορισμένης έκδοσης της λίγκας επομένως στην προσπάθεια εισόδου στην τετράδα, όλα τα ματς μεταξύ των πέντε κορυφαίων είναι πολύ κρίσιμα. Σήμερα η Ζενίτ υποδέχεται την Κίμκι και όωπς δείχνουν οι αποδόσεις πολύ σωστά, η νίκη μπορεί να πάει και δεξιά και αριστερά, ειδικά τώρα που η Κίμκι έχει ξανά τον Σβεντ διαθέσιμο. Αντί λοιπόν να μπλέξουμε με νικητή, ενδεχόμενο που έχει μεγάλο ρίσκο, αξίζει ποντάρισμα στο Over 167.5, όριο που φαντάζει πολύ μικρό. Η Ζενίτ έρχεται από το ακραίο 113-105 με τη Νίζνι και η Κίμκι από το 88-80 με τη Λιετκαμπέλις στο οποίο έπαιξε κακή άμυνα με αντίπαλο μια ομάδα που δε συνηθίζει να σκοράρει πολύ εκτός έδρας. Γενικά μπορεί αμφότερες να μην έχουν τεράστιες επιθετικές επιδόσεις, 85 πόντους ανά αγώνα η Ζενίτ και 83 πόντους ανά αγώνα η Κίμκι, όμως η Ζενίτ εντός έδρας αυξάνει το μέσο όρο της στους 88 πόντους ανά αγώνα και οι 83 πόντοι της Κίμκι είναι χαμηλότερη επίδοση από την ικανότητά της διότι έπαιξε πάρα πολλά ματς χωρίς τον Σβεντ ενώ με εκείνον στην πεντάδα οι μέσοι όροι της αυξάνονται. Αναμένεται λοιπόν εντυπωσιακό παιχνίδι στο οποίο θα διεκδικήσουν στα ίσια τη νίκη οι ομάδες και η επιλογή είναι το Over 167.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.