Υποτροφίες από την Google σε 10.000 νέους προγραμματιστές από όλη την Ευρώπη

Πρόγραμμα-μαμούθ για 10.000 υποτροφίες σε νέους προγραμματιστές από όλη την Ευρώπη ηλικίας από 18 ετών και άνω διεξάγει ο παγκόσμιος διαδικτυακός ηγέτης Google, σε συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία μέσων, υπηρεσιών και εκπαίδευσης Bertelsmann και το κέντρο e-learning, Udacity.

Στόχος του προγράμματος αποτελεί η προετοιμασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο των νέων ανθρώπων που εισέρχονται στον επαγγελματικό τομέα να βρουν μία θέση εργασίας ή να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση στον κλάδο, δημιουργώντας παράλληλα μία «δεξαμενή» υποψήφιων συνεργατών των τριών υπηρεσιών το διάστημα που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωσή του.

Οι υποψήφιοι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μία από τις 9.000 υποτροφίες για το μάθημα βασικών γνώσεων για Android, ενώ τα άτομα με εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους στον προγραμματισμό για μία από τις 1.000 υποτροφίες για το εντατικό πρόγραμμα Associate Android, το οποίο οδηγεί σε πιστοποίηση προγραμματιστή Android.

Παράλληλα, η Bertelsmann θα αναλάβει να «κτίσει» τις δεξιότητες των νέων συμμετεχόντων, αλλά και να εκπαιδεύσει 1.000 επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και των Επικοινωνιών. Σε ανακοίνωσή της η Google, αναφέρει ότι «οι υποτροφίες είναι μια ευκαιρία για όλους τους υποψήφιους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ευκαιρία να τελειοποιήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Βιογραφικά υποβάλλονται στην ιστοσελίδα:   www.udacity.com/google-scholarships

Πηγή: Έθνος Εργασία