Ανοίγει η αυλαία της Παυσιλυπούπολης

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα με επίκεντρο το θεματικό πάρκο της Παυσιλυπούπολης στο άλσος του Παυσιλύπου ανοίγει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η «αυλαία» των εορταστικών εκδηλώσεων Παυσιλυπούπολη 2016-17 που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το ΕΒΕ.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα ξεκινήσει με την «Ποδηλατάδα με τον Αϊ- Βασίλη». Στις 6:30μμ ο Αϊ- Βασίλης και η παρέα του με αφετηρία τον σταθμό του ΟΣΕ, ξεκινούν τη διαδρομή προς το άλσος Παυσιλύπου. Πάρε το ποδήλατο και τους φίλους σου και όλοι μαζί θα χαρούμε την πιο εορταστική διαδρομή της πόλης. Στις 7.00μμ. με την άφιξη των ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία, όπου από τις 6.00 θα βρίσκεται σε εξέλιξη συναυλία με το μουσικό σχήμα «Ταξιδιώτες» θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Καρδίτσας.

Στις 7:30μμ το απόγευμα, ανοίγει και επίσημα τις πύλες της η «Παυσιλυπούπολη» με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Καρδίτσας και του Δημοτικού Χορευτικού «Μαίρη Ιωαννίδου, ενώ στις 8:00μμ το Τέχνης Παίδευσις – Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας θα παρουσιάσει στον ίδιο χώρο το δρώμενο «Ο παραμυθάς στον χρόνο». Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο της Παυσιλυπούπολης θα έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής αφού από τις 10:00πμ -9:00μμ στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου θα προσφέρεται Face – painting για τους μικρούς μας φίλους με την Αντιγόνη & Φιλιώ Κρικέλη (Κέντρο αισθητικής & αντιγήρανσης «KRIKELI’S + spa.) ενώ από τις 10.00πμ – 1:30μμ. στον αίθριο χώρο του Αναψυκτηρίου θα έχει στηθεί έκθεση με θέμα «Ματρακάδες – ποδήλατα μιας άλλης εποχής» από τον Νίκο Γκιουλέκα & τον Αχιλλέα Αργυρόπουλο.

Πηγή: ert.gr